Дончев: Няма да стоим безучастно, докато се трупат кредити и се пропускат възможности

Водачът на евролистата на ГЕРБ посети заедно с Цветан Цветанов видинската община Димово

Не бива да се стои и да се гледа безучастно как се пропускат възможности, трупат се кредити и се руши всичко, създадено с много труд през последните четири години. Това заяви водачът на евролистата на ГЕРБ за изборите на 25 май Томислав Дончев пред жителите на видинската община Димово.

"Ние няма да позволим това да се случи, каквото и да ни коства", подчерта категорично той.

Дончев беше на посещение в Димово заедно с кандидата за евродепутат Владимир Уручев и председателя на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

В обръщението си към хората Цветанов призова да се направи равносметка на всичко, което се е случило между 2009 и 2013 г. "Мостът при Видин-Калафат беше почти загубен проект, но Бойко Борисов, Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Ивайло Московски го възстановиха, както направиха и с други проекти, така че да има перспектива за този регион", припомни той.

Освен това подчерта, че реализацията на този проект е довела до повишаване на трафика, който преминава през Димово, но и че това е единствената алтернатива за Северозапада. "Има възможност по оперативните програми да се направят обходни пътища и трафикът да не пречи на живущите тук", посочи заместник-председателят на ГЕРБ.

Според него обаче през последната година няма прогрес по отношение на това, което трябва да бъде направено.

"Най-важното е на избори да се гласува разумно, защото много са тези, които обещават небивалици и говорят това, което ще се хареса. Нека да помислим дали това, което се обещава, може да бъде изпълнено", допълни Цветанов.

Той заяви, че на предстоящите избори трябва да изберем достойни хора, които да ни представляват в Европа. "Хора, които могат да градят и да бъдат отговорни пред своите избиратели. Убеден съм, че това е отборът на ГЕРБ, начело с Томислав Дончев", подчерта заместник-председателят на партията.

"На 25-ти май да се възползваме от най-ценното право на демокрацията и да гласуваме по съвест и с разум", призова още Цветан Цветанов.

По думите му предимството на малките партии, участващи във вота, е че те могат "да обещават много, защото никога няма да управляват. Те никога няма да носят отговорността на големите партии, които могат да управляват. Ние трябва да проявим разум и да си отговорим дали обещаното може да бъде изпълнено", заяви бившият вътрешен министър.

Цветанов, Дончев и Уручев посетиха и град Кула.

Там зам.-председателят на ГЕРБ припомни победата на партията в общината на местните избори през 2011 г. "Тогава избрахме Владимир Владимиров за кмет на Кула. Това го напривихте вие, защото знаехте, че е най-добрият избор. Днес, хората, с които разговарях тук, изразиха надежда, че вечерта на 25-ти май, когато сме дали вече гласа си с номер 18, ще можем отново да поздравим г-н Михаил Миков от Кула, защото в Кула ГЕРБ отново ще победи убедително БСП“, заяви Цветан Цветанов. 

Пред жителите на Община Кула, водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори Томислав Дончев бе категоричен, че изборът на 25-ти май не е избор между партийни абревиатури и цветове, а е избор на първо място за отбора на тези, които могат и знаят, за мястото на България и къде искаме да бъде тя - дали в Европа или в някоя мрачна геополитическа траектория. „Имате възможност да изберете това, България да има силен глас в Европа. Глас, който се чува. Глас, от който зависи нещо. Глас на хора с характер, които могат да отстояват позиции“, подчерта Дончев.