78-и по свобода на печата. А кои сме по получени от държавни служители бонуси?

Защо БСП днес не се безпокои от факта, че България е на 78 място по свобода на печата?

Как се чувства премиерът на държава, която е на 78 място по свобода на печата? Как се чувства подкрепящото го мнозинство? Мандатоносителят Сергей Станишев, който инициира дискусия за свободата на печата в България с участието на ПЕС само преди две години?
Защо БСП днес не се безпокои от факта, че България е на 78 място по свобода на печата? Защо министър-председателят не се тревожи от факта, че е подкрепян от собственика на вестниците в България Делян Пеевски и че това е обяснението за 78 – то място на страната ни? Коя друга европейска държава има такъв монопол – министър-председателят не се ли тревожи от  него? Един е собственикът на вестниците, един е собственикът на разпространителските фирми и един е собственикът на Lafka, които продават вестниците.
И аз мисля, че темпото, с което се движим, ще ни отведе много бързо до трицифрено място по совбода на печата, което всъщност ще бъде в услуга и на БСП, и на ДПС, и  на това мнозинство като цяло.
Защо министър-председателят няма позиция по тези въпроси? И защо си мисли, че като падне от власт, ще бъде повдигнат от тези, които днес му осигуряват медиен комфорт? Медийният комфорт не е вършил работа на никого в близкосрочна и средносрочна перспектива и това Бойко Борисов най-добре го знае.
Но ГЕРБ и ДПС ще се разберат, БСП ще потъне, а Орешарски ще бъде забравен. Но ние българите ще останем с унижението на 78-и по свобода на печата в света. И ако сега не се изправим, после ще е късно.