Публична дискусия с кандидатите за членове на ЕП за Деня на Европа

Организатор на събитието е Андрей Ковачев

Кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Андрей Ковачев, който е и председател на Съюза на европейските федералисти в България, съвместно с Европейското младежко движение организират публична дискусия по случай Деня на Европа. Дискусията ще бъде на тема „Изборите за ЕП: възможност за гражданите да определят посоката, по която ЕС да поеме” и ще се проведе в зала „Галерия” на Националния студентски дом на пл. „Народно събрание” 10 от 10.00 до 12.00 часа в петък (9 май 2014 г.).

Основните теми, които ще бъдат дискутирани са: “Как да направим ЕС по-демократичен и да го приближим до гражданите”, “Европейски или национални отговори на новите предизвикателства” и „Как да засилим ролята на ЕС в света”.

Ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев ще открие форума. Своето виждане по темите ще споделят Андрей Ковачев, председател на Съюза на европейските федералисти в България, кандидат за член на ЕП от ЕНП, Достена Лаверн, кандидат за член на ЕП от ПЕС и Антония Първанова, кандидат за член на ЕП от АLDE.

Събитието ще започне с викторина като всеки от панелистите ще зададе въпрос към публиката. След края на дискусията, публиката ще даде предложения за профила на идеалния кандидат за член на ЕП.