Публична дискусия с кандидатите за членове на ЕП за Деня на Европа

Организатор на събитието е Андрей Ковачев

Кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Андрей Ковачев, който е и председател на Съюза на европейските федералисти в България, съвместно с Европейското младежко движение организират публична дискусия по случай Деня на Европа. Дискусията ще бъде на тема „Изборите за ЕП: възможност за гражданите да определят посоката, по която ЕС да поеме” и ще се проведе в зала „Галерия” на Националния студентски дом на пл. „Народно събрание” 10 от 10.00 до 12.00 часа в петък (9 май 2014 г.).

Основните теми, които ще бъдат дискутирани са: “Как да направим ЕС по-демократичен и да го приближим до гражданите”, “Европейски или национални отговори на новите предизвикателства” и „Как да засилим ролята на ЕС в света”.

Ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев ще открие форума. Своето виждане по темите ще споделят Андрей Ковачев, председател на Съюза на европейските федералисти в България, кандидат за член на ЕП от ЕНП, Достена Лаверн, кандидат за член на ЕП от ПЕС и Антония Първанова, кандидат за член на ЕП от АLDE.

Събитието ще започне с викторина като всеки от панелистите ще зададе въпрос към публиката. След края на дискусията, публиката ще даде предложения за профила на идеалния кандидат за член на ЕП.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен