62-годишна се бори за живот след катастрофата край гара Септември

Животът

08-05-2014, 13:23

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пострадалите в сблъсъка между пътнически влак и камион няма да бъдат местени в болница в Пловдив

Без промяна остава състоянието на най-тежко пострадалата при жп катастрофата край Септември жена, посочи директорът на МБАЛ Пазарджик д-р Васил Вълчев. Тя е настанена в реанимацията с много тежка черепно-мозъчна травма. Останалите пациенти са настанени в Неврохирургията на болницата.

Не се предвижда някой от тях да бъде закаран за лечение в Пловдив, тъй като това не се налага. Имаме нужните специалисти, а състоянието на тежко пострадалата не изисква оперативно лечение, добави д-р Вълчев.

Жената е на 62 години от село Ковачево. Постъпила е в коматозно състояние, което не се е променило – нито е по-добре, нито е по-зле.

Сред по-тежко пострадалите е и мъж на 37 години от Пловдив, който е в нестабилно състояние.

Той беше контактен, адекватен, но на компютър-томограф на мозъка се оказа, че има много лоша фрактура на базата на черепа с поражения на мозъка в челото. Ударът е бил отзад, а пораженията са отпред и има две контузионни огнища в мозъка. Той е стабилизиран, няма опасност за живота му. Другите три жени, едната от които е сестра на тежко пострадалата и също е ударена в главата, са в сравнително добро състояние, пише Фокус.