Бургас става столица на леката атлетика с най-голямата закрита писта у нас

Спортно бижу "Арена Бургас" ще бъде оборудвано със специални пространства за живо предаване на състезанията

Спортното бижу „Арена Бургас”, което ще бъде построено в бургаския комплекс „Изгрев” ще разполага със единствената у нас закрита лекоатлетическа писта  и капацитет от 6500 седящи места. В момента в България такова съоръжение има само в зала „Фестивална” в столицата . То обаче е морално остаряло , не отговаря на изискванията и е опасно дори за тренировки.

„Арена Бургас” ще отговаря на всички изисквания за провеждане на различни видове местни, национални и международни състезания. Част от зрителските трибуни ще бъдат подвижни с дистанционно управление с цел подходящо подреждане при спортните събития. Залата ще включва зали за тренировки, зали с конферентни функции, кабини за превод на състезанията.

На концерти „Арена Бургас” ще може да събира около 9000 човека. Ще има информационно табло с четиристранна видимост, както е и софийската „Арена Армеец”, научи burgas.utre.bg.

"Арена Бургас" ще се строи върху терен от 47 дка на бивш военен имот, известен в морския град като "Дивизията". В самата сграда ще има подземен и надземен паркинг, конгресен и бизнес център. Още отсега Федерацията по лека атлетика е заявила, че ще кандидатства за домакинство на световното първенство през 2019 година. "Арена Бургас" ще бъде оборудвана със специални пространства за живо предаване на състезанията. Главното информационно табло ще има четиристранна видимост и ще се използва едновременното за LCD монитори, наблюдение на играта и за представяне на реклами. По дългите страни на залата ще се разположат блокове с телевизионни и прескабини с добра видимост към целият терен. Всички обслужващи помещения ще имат кабелна телевизия, интернет и вътрешна информационна система за управление