Повече от осем часа продължи съдебно заседание по дело за причинена смърт

Крими

09-05-2014, 12:46

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Повече от осем работни часа продължи вчера съдебно заседание по наказателно дело за причинена смърт на двама души при катастрофа, съобщават от пресцентъра на съда.

Съгласно внесения от Окръжна прокуратура – Добрич обвинителен акт на Красимир В. К. от гр. София е повдигнато обвинение в това, че на 22.08.2012г. на главен път Е -87 около 310 метра от кръстовището за кариера „Момчил" в посока гр. Балчик – с. Оброчище, при управлението на „Фолксваген Туарег" е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице – Пламен Бойчев Райков и Димитър Георгиев Георгиев и двамата от с. Оброчище, както и средна телесна повреда на Величка Н. Г. от гр. София. За извършеното престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода" от три до десет години.
На заседанието по делото бяха разпитани четирима свидетели и бяха изслушани заключенията на вещите лица по назначените от съда различни съдебни експертизи. Всички експертни заключения бяха оспорени от защитата на подсъдимия основно в частта, установяваща механизма на пътното произшествие, механизма на удара между двата автомобила и разположението им на пътното платно при инцидента.
За изясняване на фактическата страна на спора, съдът реши да бъде назначена повторна автотехническа експертиза, която да бъде изготвена от вещи лица, различни от тези, които са работили до сега в хода на производството. По делото бе назначена петорна комплексна съдебно-техническа експертиза.

Делото бе отложено за 18.06.2014г. от 10:00ч.