Иван Вълков: Правителството да отговори защо няма средства за обходния път на Малко Търново

 

„На този етап правителството не е отпуснало средства за доизграждане на пътната отсечка Малко Търново-ГКПП Малко Търново. Задали сме въпрос към регионалния министър защо този участък не е сред приоритетните и кога се очаква да се предприемат действия за довършването му. Заключителния етап от изграждането на обходния път "Малко Търново – ГКПП – Малко Търново" бе сред приоритетите на ГЕРБ.

С този проект цялостно ще се завърши пътят Бургас – ГКПП Малко Търново, ще се отбие автомобилният трафикът. В момента той минава през града и това създава проблеми за местните жители”. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков пред жителите на странджанската община в залата на читалище „Просвета”. На срещата, която бе част от предизборната кампания на партията, присъстваха общинският съветник Стефан Златаров и общинският ръководител Александър Андонов.
Бургаският депутат коментира и темата за породилите се съмнения за незаконна сеч в горите на Странджа. „Ще проведем разговор с Министерството на земеделието и храните какво се случва в действителност и ще настояваме за конкретни отговори. Ще зададем и въпрос към МОСВ защо не се извършват междинните плащания по ОП „Околна среда” за изграждане на депото за отпадаци в Малко Търново”, заяви Иван Вълков.
Жителите на общината поставиха въпроса и за преминаването на тежкотоварните камиони, които увреждат пътната настилка. Бургаският депутат от ГЕРБ коментира, че ще предложи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” да извърши проверка.
„На 25 май хората трябва да направят правилния избор с евроотбора с номер 18. Да бъдат разумни и да ни се доверят за пореден път, защото сме доказали, че работим за България и нейното европейско бъдеще. Не трябва да позволяваме всичко изградено досега, да бъде разрушено. Много е важно да имаме силни и достойни евродепутати от ГЕРБ, които да защитават националните интереси, за да просперира страната ни. В момента държавата се намира в състояние на тотален хаос заради празните обещания, на тези, които управляват в момента. Друга тема, която бе дискутурана, бе свързана с обезлюдяването на района и растящата безработица. След края на срещата подарък за всички жители на Малко Търново бе хитовата постановка на ДТ „Адриана Будевска” „Човекоядката” с участието на Тончо Токмакчиев.