БСП и ДПС дойдоха на власт с преврат, злоупотребиха с доверието на ЕС!

Вл. Уручев: Грижата за хората не се изразява с внушителни лозунги, а с ежедневна работа

„Предстоящите избори са важни, защото е важно дали България ще поеме пътя на европейското си развитие! Важно е, за да има повече европейски средства и препитание за младите хора в страната ни. Партия ГЕРБ има най-добрия отбор от кандидати - знаещи и можещи хора, доказали, че могат да защитят българските интереси“, заяви днес кандидаът за евродепутат Владимир Уручев на среща с избирателите на ПП ГЕРБ в с. Голямо Пещене, община Враца, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Високата избирателна активност и гласуването за правилните политически семейства на евроизборите ще направи ЕС по-обединен и по-мощен“, бе категоричен Уручев. Той припомни за успешно договорените 600 млн. евро, „Благодарение на тези усилия нито един от нас не дава и стотинка за спрените блокове в АЕЦ "Козлодуй". Това е истинската грижа за хора. Този резултат не се постига с гръмки лозунги, а с ежедневна работа“, подчерта Уручев.
„Тези популистки ходове за тройно намаляване цената на тока са неправилна политика. Верният начин е да се установи нормална цена, такава каквато ще позволи на сектора да функционира ефективно. Намират се критерии, за да се определят хората, които държавата трябва да подпомогне. За съжаление, избрахме най-популисткия начин – намаляване цената на електрическата енергия. Така от догодина ще трябва дълбоко да бръкнем в джобовете си и да плащаме милиардите, които в момента се губят“, посочи Уручев.

От своя страна, народният представител от ГЕРБ инж. Тотю Младенов изтъкна спечелените за България средства по различни европейски програми по времето на управлението на партия ГЕРБ в сферата на здравеопазването и околната среда, успешно реализираните инфраструктурни проекти, както и тези в социалната сфера. „Преди 2 години стартира пилотен за страната ни -„Домашни грижи за независим и достоен живот" в 4 общини от област Враца. Разкриха се над 45 нови работни места и се обгрижват близо 500 възрастни хора от четирите центъра. Целта на пилотния проект е въвеждането в България на швейцарски модел за интегрирани здравни грижи и социални услуги по домовете като форма на дългосрочна грижа за възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания. Този проект успяхме да внедрим във всички населени места. Затова ще настояваме проектът да продължи в малките населени места, включително и в с. Голямо Пещене. 14 000 асистенти на хора с увреждания са назначени с европейски пари. Бяха договорени средства по ОП „Човешки ресурси” и за специализация на младите доктори”, припомни Младенов.

Той поясни, че изборите не са имагинерни. „ЕС ни дава пари за социални дейности, околна среда, за заетост, за канализации, лични асистенти, за бизнеса. ГЕРБ прокара пътя за усвояването на европейски средства,но миналата година БСП и ДПС дойдоха на власт с преврат, злоупотребиха с доверието на ЕС и в резултат на това програмите започнаха една по една да спират. Затова направете разумния избор на 25 май, с № 18 в бюлетината“, призова Младенов.