Реформаторите уличиха БСП в корупция, граничеща с държавна измяна

"Господа, социалисти, защо работите срещу интересите на българите?", запитаха от десния съюз

"Господа социалисти, защо работите срещу интересите на българите?", попитаха рано тази сутрин на пресконференция от Реформаторския блок.

Те уличиха управляващата партия в корупция, която граничи с държавна измяна, разполагат с информация, че представители на левицата са се поставили в услуга на "Газпром" и именно заради това написаха цял списък с питания, които още днес ще изпратят до БСП.

Всички тези въпросителни са се появили в "сините" заради проекта "Южен поток". На първо място Светослав Малинов от Реформаторския блок напомни с питането си дали социалистите знаят, че българите са най-бедните граждани в Европа.

Въпрос номер две гласи - "Защо продължавате да уронвате всичко възможно, за да поддържате в България едни от най-високите цени на газа".

Реформаторите търсят отговорите и на това защо страната ни не прекъсне енергийната си зависимост от Русия, както и на това дали БСП знае, че по-ниската цена на природния газ отваря десетки хиляди работни места и намаля цените на стоките у нас.

"Знаете ли, че проектът "Южен поток" бетонира високите цени на газа?", сигнализира с въпроса си Малинов и постави темата защо правителството е изтеглило заем, който ще бъде плащан от българите.

"Ние плащаме най-високите цени на електроенергията. БСП приема закон, с който бетонират тези високи цени", обобщи в едно изречение притесненията на десните Светослав Малинов.

Реформаторският блок предизвика за пореден път левицата на дебат, като дори призна, че БСП отказват предварително договорени предизборни дебати в национални медии.

Междувременно стана ясно, че утре - 14 май, ръководствата на реформаторите и на ГЕРБ ще проведат открити за медиите консултации омежду си по енергийната политика на България.

Инициативата и покана са на Реформаторския блок.