Боксьор и баскетболисти са №1 във Варна за месеца

Спорт

15-05-2014, 14:36

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

В онлайн анкетата пък на първо място се класира състезателят по кикбокс Радослав Колев

Състезателят на боксов клуб Черно море Душко Благовестов е спортист №1 на Варна за месец април. Той бе избран с 8 гласа от варненските спортни журналисти в традиционната анкета. Варненецът направи фантастично представяне на световното първенство по бокс за младежи в София, като спечели бронзов медал в категория до 56 килограма. Той отстъпи по точки с 1:2 съдийски гласа (28:29, 30:26, 29:28) срещу кубинеца Хавиер Ибанес. Благовестов е и сребърен медалист от европейското първенство в София през 2012 г. Той спечели и приза за състезател №1 на варненското спортно училище „Георги Бенковски” за април.

За отбор на месец април пък бе избран баскетболният тим на Икономическия университет във Варна. Момчетата под ръководството на треньора Петко Делев освен, че станаха шампиони на страната в А група, се добраха и до купата на БФ Баскетбол. Тази година „икономистите” са категорично отбор №1 у нас в А баскетболна група.

В онлайн анкетата на първо място се класира състезателят по кикбокс Радослав Колев. Той е състезател на СК Вокил с треньор Галин Димов. Радослав стана шампион на България на фул контакт в категория 46 килограма при 13-14-годишните. Той събра 38,35 % от гласовете на читателите.