Емил Радев: Ще се боря за правата на българските пациенти в Европа

Крими

15-05-2014, 15:39

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кандидатът за евродепутат бе на среща на Националната пациентска организация "Конфедерация защита на здравето"

Да защитава правата на българските пациенти в Европа се ангажира кандидатът за евродепутат на ГЕРБ Емил Радев. Той присъства на среща на Националната пациентска организация "Конфедерация защита на здравето", която се проведе вчера във Варна. Народният представител се присъедини към инициативата на структурата под мотото „Пациент + участие = нашият глас за по-здрава Европа”, като подписа манифест.

Председателят на управителния съвет на организацията Петко Кенанов апелира, ако бъде избран за евродепутат, народният представител да предлага на вниманието на здравните комисии в ЕП проблемите на здравната структура. "Ще подпиша манифеста, защото исканията са напълно справедливи. Българските пациенти са най-потърпевши от системата у нас. Посланията, които искате да отправите пред Европарламента, трябва да тръгват от вас, от страните членки, а не да се чака да бъдат спуснати директиви отгоре , които често се оказват крайно неподходящи за прилагане в определени държави. Страната ни не заслужава да бъде на дъното на здравните класации в Европа", коментира Радев.

Той бе категоричен, че хората със здравословни проблеми в България трябва да получават по-качествена здравна услуга. И изтъкна, че дефицитът на Здравната каса е над половин милиард лева. По време на срещата във Варна бе изнесена официална статистика, според която до 2015 г. всеки втори европеец ще страда от някаква алергия.
Националната пациентска организация "Конфедерация за защита на здравето" членува в Европейския пациентски форум от 2005 г.