Румен Петков – Ден 30: Не стига, че крадете, ами и товарите бюджета/обновена/

Новините

17-05-2014, 08:36

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Орешарски, взе ли си парите от „Напоителни системи”?

"Миналата седмица питах колко струва едно изнесено заседание на Министерския съвет. И с колко досега сме натоварили нормалния българин, за да могат правителството и държавата да се отдадат на популизъм. Например, днешният воаяж във Варна, по твърдо ограничени сметки, ще отиде между 40 и 50 хиляди лева – шофьори, охрани, служители, които трябва да подготвят и да реализират заседанието, министри, част от които ще бъдат сменени след изборите, и това – без никакъв резултат за обществото. Напротив, в Бургас излъгахте Съюза на хотелиерите и пуснахте Lafka в комплексите, във Варна тези дни ще се разбере какво точно сте излъгали, и всичко това - без грам смисъл.

Обявяват акции за набиране на пари за лечение на деца, за набиране на средства за нелепо загиналия полицай в Лясковец, в резултат на некадърието на ръководството на МВР. А тук трошим с лека ръка по 40 – 50 хиляди лева без никакъв здрав смисъл. Единият популизъм, водещ ви за изборите. Това е цинизъм, който няма равен на себе си. Но съм сигурен, че с изкупуването на гласове от вашия първи ръководител, народът пак ще ви отдаде дължимото", каза Румен Петков, цитиран от пресцентъра на АБВ.

Всъщност, от разсеяност съм пропуснал същностната причина за ходенето ти във Варна. А тя е да си разделите парите от краденото от „Напоителни системи”, казвя още Петков. С този, който ти си назначил за шеф на „Напоителни системи” – Варна, който открадна тръбите и който ти пазиш с цената на всичко, вкл., с притискането на почтени хора да не го закачат.

Това е потресаващо – да бъде хванат висш държавен служител да краде с държавна и частна техника и никой да не му потърси сметка. Варненци тези неща трябва да ги знаят, за да знаят, че като техен народен представител, основната ти грижа е да  не бъдат пипнати тези, които ги крадат. А може би и ти, като Станишев, ще отидеш на гости на този, с чийто трактор се извършваше кражбата, освен с държавна техника.

Понеже органите не ти казаха кой е, аз ти казах преди няколко дни – изпратих ти номерата на моторните средства, с които се извършваше кражбата. От това, разбира се, нищо не последва, защото ти си част от тази кражба. И това изнесено заседание, всъщност, е елегантен начин да минеш и да си вземеш парите. Няма друго обяснение крадците да не бъдат наказани, а напротив – основният крадец да продължи да бъде висш държавен служител. Кражбата е утвърдена норма в твоето поведение, в т.ч., и за кариерно развитие.