Меглена Кунева: Вотът за мен ще изтегли цялата листа на РБ, винаги изпълнявам обещанията си

Политика

17-05-2014, 13:51

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радан Кънев: Ще съдим всеки, който обвини Реформаторския блок в незаконно финансиране

Кунева: Искам отговор от Станишев за "Южен поток"!

Меглена Кунева: Вярвам в Европейския съюз!

Меглена Кунева в Стара Загора: Ако живеем умно, ще живеем богато

Меглена Кунева: Европейският съюз беше най-големият инвеститор в страната ни

Меглена Кунева: Няма да оставяме институциите на мира

Кунева и Калфин: Издигането на Пеевски за евродепутат е скандално

Кунева: Няма да си губя времето да отговарям на некомпетентните въпроси на Илияна Йотова

Меглена Кунева иска публичен дебат преди евровота

Радан Кънев: Доказахме, че БСП са национални предатели!

Радан Кънев: Горд съм, че предложих тази листа

Радан Кънев:„България без цензура” е маша на Ахмед Доган и ДПС

Меглена Кунева изнася лекция в Бургас

Малинов: Защо действате срещу интересите на българите?

Светослав Малинов: Впечатлен съм от родовата памет на перущенци – докато тези хора ги има, ще има България

Меглена Кунева и Светослав Малинов поведоха Реформаторския блок към европарламента

Ние сме здрав политически съюз с ясна цел - България да стане съосновател на Европейския енергиен съюз и това да намали цената на газа с 30% за хората. Това значи България да скъса зависимостта си от Русия

Ако хората решат да гласуват за мен, като отбележат преференциално номер едно, дай Боже това да са толкова хора, колкото бяха на президентските избори, тогава ще мога да изтегля цялата листа с номер 10 и Реформаторският блок ще има повече от двама или трима евродепутати. Аз винаги удържам обещаният си.

Това каза водачът на евролистата на РБ и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева в предаването „На светло с Люба Кулезич“ по Нова телевизия. Аз съм водач на листата, защото така искат всички  партньори в РБ, като това беше предложение и на партиите,  и на Гражданския съвет, напомни Кунева.

Тя каза, че мястото й на евродепутат е само следствие от полученото доверие на хората. Делян Пеевски от ДПС се бори за място в ЕП, но не за доверието на гражданите, това ясно ни различава, добави Кунева. Аз нямам  нищо общо с оркестриране на гласуването, с корпоративния вот, с купения вот, каза още тя.

Ние имаме ясен автентичен проект в момента и той е РБ да получи достойно представителство в ЕП. Ние сме здрав политически съюз  с ясна цел - България да стане съосновател на Европейския енергиен съюз и това да намали цената на газа с 30% за хората. Това значи България да скъса зависимостта си от Русия, добави Кунева.

Ние знаем какво да направим в ЕП, защото наистина Европа е в опасност. Винаги съм удържала на обещанията си - аз обещах, че България ще бъде член на ЕС и на 1 януари 2007 година това стана. Европа е повече права на хората, те не са глупави, те знаят, могат да се грижат за себе си по-добре от държавата, която трябва да се грижи за най-слабите, посочи тя.

500 хиляди българи гласуваха от център-дясно за мен на президентските избори. Аз имам много привърженици и последователи и от ДСБ, и от СДС, и от НДСВ, и от хората, които не гласуваха преди това, заяви Кунева и каза, че е чувала оценките на много хора в страната, че България щеше да бъде абсолютно различна, ако СДС и НДСВ бяха направили общо правителство през 2001 година.

Тя подчерта, че партиите от РБ още от началото но 90-те години са повели България в правилната посока. Създателите на Блока разбрахме простата истина, че заедно бихме могли да направим това, за което нашите избиратели отдавна мечтаят – България да бъде реално в ЕС, подчерта Кунева. Никога с нищо друго не съм се идентифицирала толкова много в политиката, колкото с европейската интеграция на страната ни, каза тя. 

Пълна глупост е твърдението, че Симеон Сакскобургготски е докаран в България от бившите тайни служби, защото правителството му, с дипломатическо умение на европейска сцена, успя да присъедини България към ЕС и НАТО, без да отрича при това заслугите на СДС, каза Кунева и добави, че Първанов не е водил преговорите за влизане в ЕС.

На въпрос за изявления на Иван Костов, Кунева каза, че лидерът на ДСБ е Радан Кънев, с който са в приятелски отношения, както и с колегите му от ДСБ. Политиците трябва да знаят, че хората помнят, че журналистите помнят и думите им се помнят. Аз съм автентична в изявлениета си към политическите сили в център-дясно и затова сега мога да преговарям и да стигам до съгласие, за да се върви напред, каза Кунева в отговор на въпрос какъв компромис е направила при създаването на РБ, като добави, че да оставиш една обида в миналото не е компормис. Тя припомни, че  Иван Костов по време президентските избори индиректно я е подкрепил с думите си, че ако Плевнелиев припознае програмата на Кунева, ще призове десните хора да гласуват за него.

Тя отрече да е работила в бившия Комитет по правата на човека, създаден от ДС и допълни, че като журналист в БНР е канила единствено Вълканов, който е защитавал Емил Кошлуков, като нарече пълна глупост нападките срещу нея, тиражирани от жълтите медии.

Смятам, че човек трябва да има възможност да каже какво мисли, дори през отсъствието си, заяви Меглена Кунева и призна, че е отбягвала участие в предаването на Кулезич, заради разпространявани от журналистката неверни твърдения. Не ме е страх, искате ли да говорим за АЕЦ „Козлодуй“, за фамилното ми име, за размера на договорени от мен евросредства, заяви риторично Кунева.