Мария Габриел: За нас е много важно да продължим да отстояваме интересите на България в ЕП

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и ЕНП Мария Габриел посети днес   Генерал Тошево.

Мария Габриел бе придружена от народния представител и областния координатор на ГЕРБ в Добрич Румен Иванов и народния представител Желязко Желязков, съобщи „Фокус”.

Мария Габриел изрази радостта си от срещата с добруджанци, благодари им за сърдечния прием и съвсем накратко представи своята работа в Европейския парламент. Тя призова да се гласува на предстоящите избори на 25 май, за да бъдат затвърдени позициите на България в Европа. Това по думите й, е защита, възможна заедно със земеделците, всички хора от страната, защита, която става с изграденото доверие към България в Европа и парламента на Европейския съюз.

Мария Габриел посочи, че всички нейни колеги от българската делегация на ГЕРБ в Европейския парламент са отстоявали винаги интересите на България и заяви: „За нас е много важно да продължим”. Най-важното според нея е да се гласува на тези избори, защото само с висока избирателна активност може да бъде заявена позицията на ГЕРБ. „Искаме България, в която нещата да функционира европейски, с правила, върховенство на закона, ясни правила, откритост към хората, нещо, което не виждаме да се случва в последно време, особено в рамките на последната една година”, заяви Мария Габриел. Тя декларира, че желанието е за силна Европа, защото Българите имат бъдеще в Европа и единствено в ЕС те могат да отстоят още по-силно техните интереси. „Тези избори са избори за бъдещето на децата ни”.