Мерилин е убита по нареждане на Боби Кенеди, тя вади "мръсни тайни"

Актрисата Мерилин Монро е била убита по нареждане на брата на американския президент Джон Кенеди - Боби Кенеди.

Това твърдят в новата си книга разследващият Джей Марголис и колегата му от "Ню Йорк Таймс" Ричард Бъскин, съобщава "Глобал нюз", цитиран от 24chasa.bg.

Блокбъстърт "Убийството на Мерилин Монро: Случаят приключен" извежда версията за това, че актрисата не е посегнала сама на живота си, а е била убита, за да се прикрият връзките й с президента Кенеди. Авторите на книгата се позовават на интервюта и показания на очевидци на събитията от далечната 1962 година.

Марголис и Бъскин твърдят още, че Монро имала намерение да извади наяве "мръсни тайни" от живота на семейство Кенеди, като си записвала всичко в тефтерче. Така се стигнало и до решението за ликвидирането ?. Боби Кенеди не е действал сам, a с брата на съпругата си актьорът Питър Лоуфорд и психиатъра на Мерилин д-р Ралф Грийнсън, който е дал фаталната инжекция сънотворно пентобарбитал.

"Боби Кенеди беше твърдо решен да я накара да млъкне, независимо от последствията", разкрива години по-късно Питър Лоуфорд, който според авторите днес се разкайва за случилото се.

"Това беше най-лудото нещо, което някога съм правил - и аз бях достатъчно луд, за да позволя това да се случи", разказва той.