Пътната обстановка в страната е спокойна, но настилката остава мокра

Карайте със съобразена скорост

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, информират от Съюза на българските автомобилисти. Пътните настилки в страната са мокри.  


Състояние на Автомагистралите:


АМ "Тракия”:  Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км 126+200 - по път II – 64 - околовръстен път гр. Карлово - път I-6 към София. В обхвата на виадукта при км 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София.

Затваря се за движение платното в посока София – Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока от Бургас към София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътен възел Церово по път III-8402 към село Церово. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни;

Въвежда се ограничение на скоростта на движение по АМ"Тракия” от км 63+000 до км 90+000 от 140 км/ч на 120 км/ч.  Алтернативен маршрут:  В посока София - Пловдив:  АМ "Тракия" при пътен възел "Мирово" - по главен път I-8 София – Пловдив, през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел "Церово" и включване в АМ "Тракия".  В посока Пловдив – София:  АМ "Тракия” при пътен възел "Церово" по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. От гр. Септември по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел "Мирово" и включване в АМ "Тракия"; на виадукта при км 67+027 в двете посоки се ограничава скоростта на 60 км/час; по време на изграждане на пътни връзки от км 88+140 до км 87+931,5 ляво се затваря аварийната лента на магистралата; област Пловдив: посока от Бургас за София движението на тежкотоварни МПС с маса над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) се отбива при гр.Пловдив, п.в. Север на км 126+200 по път ІІ-64 до околовръстен път на гр.Карлово и се пренасочва по път І-6 към София до 31.05.2014 г.

АМ "Хемус":  Въвежда от 17.02.2014 г. временна организация и безопасност на движението за обект: "Изпълнение втори етап на ремонтно-възстановителни работи на виадукт "Бебреш” при км 30+874 на АМ "Хемус /дясно платно/. Движението на МПС се извършва двупосочно в лявото платно за движение. Ремонтно-възстановителните работи по втория етап следва да приключат до 01.08.2014 г.  ОПУ София препоръчва в предпразничните дни и в последния празничен ден, пътуващите в посока Враца, Монтана, Видин с цел да избегнат евентуалното задръстване в този магистрален участък, да ползват път ІІ-16 /(Мездра-Ботевград)–Ребърково-Елисейна-Своге-ок.п. София/ и път ІІ-81/ок.п.София-Петрохан-о.п. Берковица-Благово-о.п. Монтана-Лом/. 

АМ "Люлин”:  Ограничено е движението на МПС в активна дясна лента в дясната тръба на първи тунел в посока София - Перник, поради извършване на аварийно - ремонтни работи. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация.  АМ "Марица”:  "Оризово - Капитан Андреево”, участък ЛОТ 2 ,,Димитровград – Харманли” от км 36+400 до км 70+620 на пътен възел "Димитровград” при км 38+800” е въведена временна организация на движението, поради изграждане на локални платна на път І-5. Изпълнението е без отбиване на движението.  Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата І клас и тези с европейска номерация.  Ремонтни работи се извършват на околвръстен път на София на светофара за кв. Филиповци. СБА препоръчва на вадячите да използват алтернативен маршрут.

Проходи:

"Златишки” - затворен за всички МПС;
"Върбишки” - затворен за всички МПС;
"Шипка” - забранено е движението на МПС над 10 т - срок до 31.03.2015 г.;
"Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;
"Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;
"Айтоски” – забранено е движението на МПС над 20 т;
"Дюлински” - забранено е движението на товарни МПС;
"Петрохан” - отворен за всички МПС;
"Републиката” - отворен за всички МПС;
"Предела”- отворен за всички МПС; 

"Печинско” - отворен за всички МПС;  -
"Пампорово” – отворен за всички МПС;
"Рожен” – отворен за всички МПС;
"Котленски” - отворен за всички МПС;
"Обзорски” – отворен за всички МПС;
"Ришки” – отворен за всички МПС;
"Превала”- отворен за всички МПС;
"Троянски” – отворен за всички МПС;

 


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен