Кандидатите за ЕП от ГЕРБ Мария Габриел и Ева Паунова редиха пъзел на Европа с бургазлии

Новините

18-05-2014, 12:19

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Това е много добра интерактивна игра, с която показваме и духа на ГЕРБ, защото ние сме новатори, ние сме открити политици и държавници, коментира Ева Паунова.

Кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Мария Габриел и Ева Паунова се срещнаха с жителите на Бургас на откритата приемна на партията в центъра на града. Заедно с бургазлии те се включиха в подреждането на пъзел с картата на Европа, специално изработен за ГЕРБ – Бургас.

Кандидатите за евродепутати бяха придружавани от бургаските депутати Ивелина Василева, Диана Йорданова, д-р Галина Милева, общинските съветници от партията. Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов също се включи в инициативата заедно с кандидатите за евродепутати. „Искам да благодаря на всички пчелари от област Бургас, защото са сред най-динамичните и амбициозни хора, с най-много идеи за развитието на сектора не само в България, но в и Европа. С тях ни свързва една обща кауза – отстояване място за сектора в общите пчеларски политики. За пчеларите няма директни субсидии и това е една от нашите общи каузи. Акцентираме на по-голямото финансиране, изправени пред предизвикателството за обединение на пчеларите. Продължаваме борбата с пестицидите, имаме конкретни резултати. Необходимо е да популяризираме пчелните продукти, защото България е една от страните в света с много голямо биоразнообразие”, заяви Мария Габриел. Тя бе категорична, че Бургас продължава да върви в правилната посока и да се развива, благодарение на управлението на ГЕРБ. Относно предстоящите евроизбори на 25 май Мария Габриел заяви, че ГЕРБ иска силен ЕС и България, която да е активен негов член с устойчиво развиваща се икономика. Според нея българският гражданин трябва да прояви голяма избирателна активност, с която да докаже, че го интересува какво се случва в ЕС. Ева Паунова коментира, че повече от 23 дни заедно с кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ са се срещнали с хиляди жителите на различни общини в цялата страна.