Търговците от подлеза на Централна гара готови за бунт (СНИМКИ и ВИДЕО)

Къде да отидем, ако затворим магазините, недоумяваха хората, събрали се на протест днес

Близо 20 търговци, държащи магазини в подлеза на Централна гара, се събраха на протест пред сградата на Областна управа в Пловдив, където по инициатива на КТ "Подкрепа" бе свикан Областен тристранен съвет за социално сътрудничество.

Припомняме, че подлезът бе разделен от заграждения, което според наемателите пречи на продажбите им и има опасност за минувачите.

Търговците посочиха, че НКЖИ никога не е имало сериозни намерения да прави ремонти.

Подлезът си се поддържаше от нас, от наемателите, категоричен бе Иван Бончев.

Има някакви борби между стар концесионер, нов концесионер, не мога да ви кажа точно какви са. Но потърпевши сме собствениците, а покрай нас и продавачите, които са на договори и семействата им разчитат на тези приходи. Повечето са на процент от оборота и падайки той, пада и заплатата им.

Търговецът посочи, че очаква след тристранната среща загражденията да бъдат премахнати и ако няма други проблеми, работата да продължи нормално.

"От тази среща всички очакваме да се вземат адекватни мерки, защото не може да се вършат такива безобразия, там минават хора, не може да се прави ремонт и да се оставят хората да минават. Ако трябваше да се оставя един метър, щеше да се направи подлез от един метър, а не от три, както е по закон. Кой е този, който е ришел да прави ремонта?", попита Бончев.

Събралите се бяха категорични, че са готови и на гражданско неподчинение.

Вадим си хляба с тях, къде да отидем, ако ги затворят?, посочиха те.

Да разговаря с търговците дойде и областният управител, но той заяви само, че не е адвокат на никоя от страните и единственото, което е можел да направи е иницииране на тристранната среща, както и ревизиране на документите, с които се констатира, че подлезът е опасен.

Какво казаха още засегнатите търговци: