Спасител: Момчетата са млади, организмите им са издръжливи, няма реална опасност за живата им

Животът

20-05-2014, 15:20

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В района има достатъчно вода, проблемът е храната

Продължава издирването на тримата младежи, изчезнали в Стара планина, посочи Методи Тодоров, инструктор по планинско спасяване и по обучения на кучета към БЧК, съобщава Фокус.

Използват се всички възможности. Има полети над 5 - 6 часа с три хеликоптера, използват се термокамери за наблюдение и обследване на района, посочи той.

В търсенето участват над 50 планински спасители. Участват хора от 7 - 8 отряда от цялата страна. Днес се включиха от Банско, от Самоков, от Габрово, от Велико Търново, от Стара Загора, плюс предишните отряди. Търсенето продължава. За сега нямаме никакви следи от тях, каза Методи Тодоров.

Животът на младежите е въпрос на късмет, но понеже са млади хора и организмите им са по-издръжливи на такива условия, няма реална опасност за живота им, посочва той.

В района има достатъчно вода, която може да стигне за цяла България дори. Проблемът е храната, но с вода се преживява доста време. Хората, които работят там са с богата практика, отлични познавачи на района. Използваше се и хеликоптер на Военновъздушните сили, допълни още Методи Тодоров.