Мария Габриел: Това са избори за нашето бъдеще, за бъдещето на нашите деца

Присъстващите изразиха притеснението си от неяснотата по програмата за развитие на селските райони

По време на управлението на ГЕРБ, в Европейския парламент защитихме интересите на земеделците и на пчеларите и ще продължаваме да работим за тях. Това каза кандидатът за евродепутат Мария Габриел на среща с жителите на Община Сливница.

Тя припомни постигнатото от ГЕРБ на Европейско ниво – 30 % увеличение на директните плащания, подкрепа за младите фермери, обвързаност с производството, подпомагане до 13% от пакета директни плащания за животновъдство, зеленчукопроизводство и овощарство. “ГЕРБ е партията, което има доверието на Европейските инстутции и ще продъжава да работи за хората. Искаме просперитет, който ще дойде въз основа на работещата икономика, предприемачеството, малките и средни предприятия, иновативността на младите хора. Временната заетост и социалните помощи не създава перспективата, която младите хора очакват. Създава я дългосрочната ангажираност, позволяваща им да градят своето настояще и бъдеще”, посочи Мария Габриел.

„Призовавам за подкрепа на 25 май и за висока избирателна активност. Това е най-голямото ни предизвикателство. Моя призив е да гласуваме и да убедим всички, че тези избори не са далеч от нас“, заяви Мария Габриел . Тя бе категорична, че чрез вота си гражданите могат да изпратят силно послание какъв искат да е Европейския съюз. „ Европейския съюз трябва да бъде с общоевропейски политики. Искаме Европейски съюз, който да стои силно на международната сцена, но и ЕС, който да се грижи за гражданите. Това може да стане основно с работеща икономика и стабилност”, подчерта кандидатът за евродепутат от ГЕРБ.

Присъстващите не скриха притеснението си от неяснотата по програмата за развитие на селските райони и риска от спиране на европейски средствата. Мария Габриел призова жителите на Сливница да гласуват с намер 18 на 25-ти май, за да се развива страната ни на стабилна основа. „Това са избори за нашето бъдеще, за бъдещето на нашите деца, а това е бъдеще единствено и само в Европа”, категорична беше Мария Габриел.