Булмедика/Булдентал 2014 предлага над 100 нови продукта и решения

Нови участници са 48 фирми, от които 19 са чуждестранни

От днес до 23 май 2014 г. Интер Експо Център – София е домакин на 48-ото поредно издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ. Международната специализирана изложба за хуманна и дентална медицина ежегодно привлича посетители професионалисти от десетки държави и служи като компас сред актуалното в бранша.    Повече от 170 фирми директни изложители са участници в медицинския форум, като освен български има чуждестранни компании от Германия, Унгария, Русия, Полша, Израел, Пакистан, Словения, Румъния, Италия, Южна Корея, Гърция, Швеция, Македония, Китай, Турция. Те представят продуктите на 913 компании подизложители от 48 държави.
Нови участници са 48 фирми, от които 19 са чуждестранни.
През тази година международният форум представя повече от 120 нови и оригинални продукта и решения за медицинската практика от близо 30 държави. Сред тях са България, Япония, Италия, Австралия, САЩ, Малайзия, Финландия, Франция, Израел, Германия, Италия, Турция, Южна Корея, Дания, Холандия, Лихтенщайн, Русия, Чехия, Китай, Швейцария, Австрия, Пакистан, Тайван, Гърция, Полша, Словения.
БУЛМЕДИКА ежегодно запознава посетителите с нови генерации апаратура, последен клас лазерно-оптични системи и апарати за прецизна диагностика и лечение, с иновативни технологии и софтуерни решения за модерно обзавеждане на болници, ДКЦ, клиники и здравни кабинети. Реактиви, консумативи, помощни средства за хора с увреждания, за ортопедия, физиотерапия и рехабилитация, специализирано облекло и други изделия допълват картината на БУЛМЕДИКА.
БУЛДЕНТАЛ представя най-новите разработки и продукти в различните области на денталната медицина – уникална лазерна техника, нови дигитални апарати – сензори, детектори, 3D и панорамни апарати, CAD/CAM системи, широка гама материали за стоматологията и зъботехниката, последни нововъведения в имплантологията, консумативи, продукти за поддържане на добра устна хигиена, апаратура и инструменти за обзавеждане на кабинети и зъботехнически лаборатории  и др.
Деловата програма на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2014 предлага на посетителите курсове, семинари, професионални дебати, видео демонстрации, презентации на модерна техника, нови методи и др., обединяващи интересите на лекари, медицински сестри, пациенти, фармацевтична индустрия, представители на академични и изследователски звена и др.
На щандовете на професионалните съюзи – Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз и Български фармацевтичен съюз, на Медицинския университет – Плевен, Медицинският колеж “Йорданка Филаретова“ – София и Централната медицинска библиотека – Медицински университет, лекари, дентални лекари, специализанти, студенти ще се информират за най-актуалното за тяхното образование, професионална кариера и успешна лекарска практика.
За пети път Националната пациентска организация ще проведе за посетителите през трите дни безплатни акции за изследване на социалнозначими заболявания (хронични вирусни хепатити, ХИВ/СПИН и белодробни заболявания).
Българският Червен кръст (БЧК) ще акцентира с информация и видеодемонстрации върху     специализирани дейности на организацията и една от новите инициативи – стартът на училище за парамедици.
За втора поредна година Dental Tribune Study Club Symposia ще представи постижения на денталната общност - традиция на срещите и изложенията по цял свят. Посетителите ще имат възможност да проследят презентации както на лектори от България, Германия и Русия, така и на участниците и победители в конкурса “Усмивка на годината 2014”.
През трите дни на изложбата Асоциация София Дентал Мийтинг (Sofia Dental Meeting-SDM) организира кампания - специален уъркшоп корнер, с лектори, клинични демонстрации и презентации по определени теми и участие на посетителите в конкретна манипулация. Избрани SDM – филми представят лекции и клинични демонстрации от 7-годишната история на Асоциацията.
БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ и тази година предоставя възможност на посетителите да попълнят анкетни карти. Наградите са 7 ваучера по 2000 лв., които ще дадат възможност на лекари и дентални лекари до 1 октомври 2014 г. да закупят оборудване, материали, консумативи и др. от фирмите изложители.
Официален партньор на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2014 е УниКредит Булбанк. Специалистите на компанията ще дават информация за различни гъвкави възможности за финаниране на фирми от бранша.
Професионалните форуми и новостите, представени на изложбата, ще стигнат до специалистите със специалното издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ бизнесгайд today.
БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ е отворена за посетители всеки ден от 21 до 23 май 2014 г. от 9.30 часа до 18.00 часа.
Повече информация на сайта на изложбата, на сайта на Интер Експо Център - София, както и в социалните медии Facebook, LinkedIn и Google +