ГЕРБ:Несериозно е заради една тоалетна Зоната за обществен достъп на пристанището да е блокирана

В най-бързи срокове Морската гара трябва да бъде отделена от Пристанище Бургас

Днес се наслушахме на обяснения какъв е пропускателният режим на Пристанище Бургас. Ние сме отлично запознати с него, но не чухме логични обяснения защо в най-кратки срокове няма да се предприемат действия Морската гара на Бургас да бъде отделена от Пристанище Бургас.

Така Зоната за обществен достъп ще бъде реална, а не само на хартия. А когато не искаш да свършиш нещо винаги си намираш оправдания. До преди няколко месеца това беше предстоящия строеж на трафик-кулата в порта, днес се оказа, че проблемът е в т.нар. от директора на пристанището и кандидат за евродепутат от БСП „кръгла тоалетна”.

Това се казва в позиция на народните представители Иван Вълков и Димитър Бойчев по повод пресконференцията на Николай Тишев, в която той обясни защо хората, които искат да пътуват до остров Света Анастасия, са подлагани на щателни проверки и им се записват личните данни.

„От думите на г-н Тишев разбирам, че той прави голям жест към бургазлии и гостите на града като ги пуска да отплават от Морската гара, когато морето е бурно и не може да се пътува от Мостика. Искам да напомня, обаче, на кандидата да евродепутат от БСП, че той все още няма нотариален акт за собственост на пристанището. Да ограничаваш хората, когато има реално изградена Морска гара е скандално и недопустимо!”, категоричен е Бойчев.

„Ръководството на порта са хората, които трябва да решат проблема с достъпа на хората, а не да обясняват, че това едва ли не е правилно. Поддържаме категорично позицията си, че в най-бързи срокове Морската гара трябва да бъде отделена от Пристанище Бургас”, коментира Иван Вълков.