С празнично утро и концерт на площада ще отбележат 24 май в Казанлък

Грамоти ще получат 320 ученици за постигнати високи резултати в сферата на науката, изкуството и спорта.

Отличия получават и 100 учители за техния принос в утвърждаване на българските духовни ценности и за заслуги в развитието на образованието в общината.

На 24 май от 10.00 ч. в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ ще започне тържественото утро, посветено на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. В утрото ще участват представителни знаменни  групи от всички училища в Казанлък. Ще бъдат поднесени цветя на паметника на Кирил и Методий.

В 10.40 ч. от източния вход на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ ще тръгне празничното шествие, което ще премине по ул. „Славянска“, покрай РУ „Полиция“, магазин „Универмаг“ до пл. „Севтополис“, като подреждането на училищата става по ред, определен чрез изтеглен по-рано жребий. Всяко училище ще бъде представено с кратки анотации, проследяващи изявите и постиженията на неговите възпитаници през годината.

В 11.00 ч.  на пл. „Севтополис“ ще се състои празничен концерт с участието на Ангел  и Мойсей.

В община Казанлък има 22 общински  и 5 държавни училища. В тези училища се учат общо 7732 ученици. Учителите в общинските и държавни училища на територията на община Казанлък са 654.