Целта на ПП ГЕРБ в момента е да върне политическите решения и действия към правилата

Свят

21-05-2014, 15:35

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Здравко Димитров: Да кажем ДА на европейското развитие на България с №18 в бюлетината

Гласувайте по съвест за тези, които са направили нещо за Вас

На 25 май трябва да гласуваме, иначе големите шарани после ще сме ние

В Ахтопол благодарят на ГЕРБ за пътя Резово-Царево, в Руен също подкрепят партията

Бойко Борисов ексклузивно за Bulgariautre.bg: С един глас да победим БСП е плюс за нас

Представители на Български ловно - рибарски съюз от цялата страна се оплакаха на Борисов

Старозагорският митрополит Галактион благослови Борисов

ГЕРБ закрива предизборната си кампания с голям концерт в Пловдив

Орешарски, позорът си е твой. Държавата - наша

Бъчварова: Местан предложи възможност да се излезе от ситуацията

Румяна Бъчварова: Проектът „Първанов” не е обсъждан с шефа на ЦРУ

Среща с представители на българската общност в Лондон проведоха г-н Цветомир Паунов и г-жа Румяна Бъчварова

Среща с представители на българската общност в Лондон проведоха организационният секретар на ПП ГЕРБ и областен координатор за София г-н Цветомир Паунов и г-жа Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на партията. По покана на българите, живеещи и работещи в столицата на Великобритания, представителите на ГЕРБ представиха основни акценти от програмата и приоритетите на партията.

В рамките на разговора г-н Паунов сподели идеята за създаване на клуб на ПП ГЕРБ в английската столица. “Искаме да разширим дейността на партията в чужбина, в държавите, в които има български общности. През годините сме получавали многобройни запитвания от българи зад граница и нашата амбиция и намерения са да има официално легитимирани клубове в скоро време“, посочи Паунов. Той разясни, че окончателното решение за сформиране на клуб на партията извън България, може да стане след политическо решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. „След това предстои подробно разписване за неговата структура и функции, както и определяне на хората, на които ще им бъде възложено да координират цялостната дейност на клуба“, допълни Паунов. Пред българите в Лондон той посочи, че ПП ГЕРБ има над 78 000 членове, като процесът на присъединяване не е кампаниен, а систематичен, който върви всеки месец равномерно, което показва и устойчивостта на партията като членска маса и като структури в страната. „Желанието за прием на нови членове съществува в хората извън България“, допълни Паунов и разясни необходимите стъпки за регистрация и членство в ПП ГЕРБ.

„В рамките на година, след толкова критики, ГЕРБ запазва подкрепата си в границите на 1 милион привърженици и потенциални избиратели, което е изключително постижение за българската демократична история“, посочи г-жа Румяна Бъчварова. Тя допълни, че ГЕРБ няма загубени избори, което също е уникално за българската политическа история. По думите на Бъчварова независимо от негативните предизборни кампании през годините, водени активно срещу ГЕРБ, партията продължава да печели вота на българските граждани. „В тази кампания Станишев едва ли не отрече Европейския съюз. БСП се хвали с растежа на България, а посочват, че не е била успешна водената последните четири години политика в ЕС. Те работят срещу нашата политика и партия. Сегашните избори са жертва на тази кампания на БСП“, заяви Бъчварова.

Като недопустими определи г-жа Бъчварова изявленията за отлагане на вота на недоверие за след изборите. „Ние като парламентарна група не можем да получим информация за състоянието на енергетиката. Отчетът на НЕК още два –три месеца няма да бъде обявен и никой няма да знае какво се случва. Нашата битка в момента е да върнем политическите решения в рамките на някакви правила“, посочи Бъчварова.
По време на разговора си с представителите на ГЕРБ българите живеещи и работещи в Лондон поставиха редица въпроси, свързани с политиката на партията по време на управлението на кабинета „Борисов“ и перспективите на ПП ГЕРБ занапред, както и въпроси свързани с актуалната политическа ситуация и обстановка в България. „Подготвяме се да актуализираме управленската програма на ПП ГЕРБ“, посочи г-жа Бъчварова и очерта основните посоки и направления в документа-продължаване изграждането на инфраструктура, ускоряване на икономическия растеж, модернизиране на образованието, електронно управление и реформа в администрацията, промяна в здравеопазването. „Това е за което искаме да работим. Имаме план и знаем какво искаме да постигнем“, допълни Бъчварова.