Тези, които продават гласа си, са съучастници в грабежа на българския народ

Купуващите гласове правят това с крадени пари, убеден е Румен Петков

"Тези, които продават гласа си, са съучастници в грабежа на българския народ". Това заяви на пресконференция във Видин Румен Петков от АБВ.

Петков е убеден, че купуващите гласове правят това с крадени пари, а технологията минава или през кантрабандата на цигари, алкохол и горива, или през трафик на наркотици. Експертна оценка изчислява загубите за българския бюджет само от контрабанда на цигари на около 700 млн. лева. През последната година пазарният дял на контрабандните цигари надхвърля 50%.

Над 1,5 млрд. лв. са щетите за бюджета общо от горива, цигари и алкохол, допълни Петков. "Практически тези, които си продават гласа, трябва да знаят, че обслужват всъщност контрабандистите и дилърите на наркотици. Няма друг начин да се избият тези пари", каза той.

Румен Петков е категоричен, че с участие в този процес се стимулира контрабандата. И коментира, че фактът, че правителството не се бори с контрабандата, е повече от притеснителен.

Пред журналистите във Видин представителят на АБВ коментира важността на това държавата ни ясно да определи стратегическите си цели в новия състав на европарламента. Един от важните акценти е реализацията на "Южен поток". Петков е категоричен, че това е ключов за България проект, много сериозна инвестиция, много сериозен брой работни места.