160 полицаи застъпват в Слънчев бряг от 1 юни, командироват ги от цялата страна

Стикери ще пазят туристите от нелегални таксита



160 полицаи от цялата страна ще бъдат командировани това лято в курорта Слънчев бряг. Армията от униформени застъпва на работа още от 1 юни, съобщиха от ръководството на комплекса. Те ще бъдат гарант за спокойния отдих на курортистите. Броят на полицаите, които щ бъдат командировани това лято в Слънчев бряг е по-малък, в сравнение с миналогодишния сезон, стана ясно по време на среща между изпълнителния директор на комплекса Златко Димитров и шефа на ОД на МВР Бургас комисар Милен Димитров.

Това се дължи да бежанската вълна от Сирия. Заради потока от нелегални имигранти вече месеци наред полицейски части подсилват  охраната на границата във връзка с бежанския проблем. Комисар Милен Димитров благодари на директора на Слънчев бряг Златко Димитров за осигурените средства за командировки на полицаите.  Той обяви, че в полицейското управление в комплекса ще има и 6 щатни преводача, които ще бъдат на разположение денонощно. Ще бъде сформирана и собствена оперативна група, която също ще работи на 24-часов график.
Проблемът с нелегалните таксита, които дерат туристите пък ще бъде решен чрез поставяне на обозначителни стикери на таксиметровите автомобили, които имат разрешителни да работят в Слънчев бряг. За тях ще са обособени и специални местостоянки. Туристите също ще бъдат информирани как изглеждат стикерите, за да знаят кои са легалните.