Бащата пази сина, докато краде тръбите, а синът дава 900 дка на жена си

Къде си ти в схемата?

При, надявам се, последната ти среща с премиерите от ЕС можеш да им споделиш челен опит как висш държавен служител краде държавата. Скандално известният Цонко Цонев от „Напоителни системи“ – Варна и председател на ОС на БСП, както вече стана ясно даже и на теб, открадна тръбите на службата, която ръководи, с цел да ги продаде за скрап. Стана ясно, че заедно със свой партиен съратник са харизали на съпругите си повече от 900 дка държавна земя за 50 стопански години. Още по-скандалното, което сигурно ще заинтересува най-после прокуратурата, е фактът, че същият г-н  Цонев, за да е сигурен, че ще открадне безпрепятствено тръбите, е назначил за охрана на същите тръби баща си. Този челен опит няма как да не впечатли Европа, защото той се покровителства от теб лично.
Този грабеж става на територията на избирателния ти район. Баща, син и снаха заедно крадат тръби, земи и всичко, каквото им попадне. Ти получи  снимков материал на техниката, с която се краде. Получи сигнала, който е изпратил до началника на РПУ-Девня, до министъра на земеделието и храните и до изпълнителния директор на „Напоителни системи“ кмета на село Падина. Получи протокола за кражбите и не предприе никакви мерки. Ето за това ти олицетворяваш едно морално и политическо падение, което няма място в обществено-политическия живот. Изпълнителната власт трябва да има своите ръководители. Слуги – за други места. На твое място трябва да седне човек, който ще пресече кражбата и ще даде възможност на българските граждани да имат самочувствието, че са част от европейска България.
А иначе, този опит го сподели, за да знаят хората всъщност кой е етикетът на твоето правителство. Да знаят премиерите в Европа кой е етикетът на твоето правителство.    
Утре ще поговорим за някои много сериозни назначения и уволнения в сферата на сигурността.