Попови лъжички, жабки и папури ще участват в Карнавала на биоразнообразието

Бургас Лайф

28-05-2014, 14:45

Снимка:

insandals.net

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Празникът започва в 17 ч. в петък на Охлюва

Карнавал на биоразнообразието събира за четвърти път  на сцена „Охлюва” в Морската градина на  Бургас атрактивните превъплъщения на най-малките бургазлии. Тази година на подиума се очаква  да дефилират птици, насекоми, земноводни и водни растения, защото Карнавалът e на тема: „Жители на езерата – пернати, космати, люспести и гладки, с корен и листа, с тънички крилца“.
Карнавалът се организира от Българска Фондация Биоразнообразие и Българско дружество за защита на птиците, съвместно с Община Бургас и РИОСВ –Бургас. Заповядайте  с костюм и настроение за празник на 30 май 2014 г., петък, от 17.00 до 19.00 часа на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина на Бургас.
Темата на Карнавала стимулира въображението на участници от 9 детски градини в града, като на откритата сцена се очаква  да се качат  87 деца - ще крачат щъркели, саблеклюни, ще  плува бял ангъч, ще  танцуват попови лъжички, жаби и папури.
Провокирайки интересът на деца, учители и родители към нашата обща гордост – езерата на Бургас, се надяваме подготвяйки костюмите и участието си, всички да научат повече за Атанасовско езеро, Вая и Мандра и животните и растенията, които ги обитават. За всички участници организаторите са подготвили много награди, а специално ще бъдат отличени най-ефектния костюм на диво растение или животно, най-артистичното дефилиране, най-оригиналния костюм от рециклирани материали и най-атрактивното групово участие.
Всички родители, които имат интерес могат да  дойдат с  децата си за участие с подходящ костюм  или да ги доведат да се забавляват на Охлюва.