Автоджамбази пласират в арабския свят луксозните лимузини, задигнати от курортите по Южното Черноморие

Най-много коли се крадат в Слънчев бряг, Несебър, Равда и Ахелой

Идва активния туристически сезон по морето, а с него и гастролиращите автоджамбази. Най-много коли се крадат в Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой – основно от марката БМВ, но не са пощадени и други луксозни возила, съобщиха от полицията в Бургас.
В най-големия черноморски курорт Слънчев бряг убежище намират гастролиращи групи автокрадци от София, Варна, Пловдив и от други градове на страната. Преди дни е станала поредната кражба на БМВ. Досега са изчезвали по 1-2 автомобила на седмица, но през лятото броят им се умножава.

Откраднатите по курорта луксозни возила отпътуват за арабския свят – Сирия, Дубай, Бахрейн. Натам вече се насочва и открадната строителна техника. Колите и машините напускат страната и по суша, и по въздух.

Когато колите се подготвят за пазара – вътрешен или външен, тогава номерата им се пренабиват, сменят се идентификационните табели, поставени от производителите, изготвят им се фалшиви табели и документи и колите постъпват в някои от службите на КАТ в страната именно като нов внос, пише „Черноморски фар”. Само в Бургас тази година са задържани 50 луксозни автомобила, които са минали през такава процедура.