В Затвора готови на протест. Надзирателите с ултиматум за работното време

От Пловдив изпращат протестна подписка в Министерство на правосъдието

Протестна подписка срещу заповед на Министерството на правосъдието за промяна на работното време на надзирателите събират в затвора и ареста в Пловдив, затворническото общежитие в Смолян, арестите в Кърджали и Хасково. С новата заповед правосъдното министерство заменя 24 часовите дежурства на надзирателите с 12 и 8 часови смени.

Миналата година идентична заповед на тогавашния главен директор на ГД ”Изпълнение на наказанията” беше отменена. Сега по същия начин без предварителни консултации правосъдното ведомство налага шоково мярката по начин, който кара надзирателите да се чувстват наказани и ощетени, съобщиха от Синдиката на Служителите в Затворите в България.

Надзирателите смятат, че решението на правосъдното министерство е прибързано и не почива на предварителен целеви и проблемен анализ на настоящата ситуация в местата за лишаване от свобода, който да отразява крайния ефект от подобна мярка.

Събрани са подписи, които представляват болшинството от гласовете на служителите от надзорно-охранителния състав.

Надзирателите в цялата страна са в протестна готовност от 22 май и са готови на по-крайни действия. На 31 май подписката официално ще бъде депозирана в деловодството на Министерството на правосъдието, заявиха още от Синдиката.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"