Станишев казва, че ПЕС е победил. Орешарски казва, че ЕНП е победител

Като познаваме политическата кариера на премиера, поведението му не трябва да ни изненадва, смята Димитър Главчев от ГЕРБ

"Не знам как ще обяснят противоречията помежду си - Станишев, който казва, че ПЕС е победил и премиерът, който осъществява мандата казва, че ЕНП е победител." Това заяви на брифинг в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

По думите му премиерът Пламен Орешарски работи по две направления: "Едното е вземане на дълг и това се вижда, това е основното, което прави неговото правителство. Второто, в лично качество е, че е експерт по политическо ориентиране.

Само преди два месеца на конгрес на ПЕС каза, че подкрепя Мартин Шулц за президент на ЕК и запитан в какво качество го прави, каза "като партията, която подкрепя правителството". Във вторник е заявил, че подкрепя Жан Клод Юнкер за президент на ЕК", припомни Главчев. Той обясни, че проследявайки цялата политическа кариера на Орешарски, поведението му не е изненадващо, така че никой не би трябвало да бъде озадачен от това, че той признава победата на ЕНП.

Депутатът добави, че това е едно от противоречията, които той най-скоро се надява да бъдат решени в името на доброто на България.