3,6 г. затвор за скитника, който преряза с ножица гърлото на случаен човек в Бургас

Бездомникът, който с ножица преряза гърлото на случаен човек в Бургас ще лежи зад решетките 3 години и 6 месеца. Решението е на Бургаската апелативен съд. На 15 април м.г.свирепият несретник Румен Асенов заби безпричинно острието във врата на 30-годишния Петър Георгиев. Драмата се разигра в центъра на трада, срещу сградата на Общината.
Бездомникът е алкохолик в тежка форма, дошъл от вътрешността на страната в Бургас през септември 2012 година. През съда разказа, че забил ножицата в шията на Петър, затова че същия, неговата приятелка и друг мъж се скарали в центъра. Това го подразнило много, тъй като по това време бил подпийнал и си почивал на пейка близо до общината. Клошарят се намесил в спора между тримата. Петър му казал "разкарай се" и го блъснал по рамото. Румен се отдръпнал встрани, но бил засегнат от унизителното отношение, върнал се опитал да удари Петър. Държал в ръката си ножица, наръгал го два пъти в областта на главата и врата.
Престъплението е разкрито съвсем случайно. Алкохоликът е забелязан окървавен от полицаи, които поискали да разкаже за случилото се. Бездомникът ги завел на мястото на инцидента.