Малкият голям талант Матей от Марково със специален подарък за 1 юни

Животът

01-06-2014, 10:17

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Като награда за добрите постижения второкласникът получи модерен таблет

Един от най-малките, но вече изявени таланти на община "Родопи" получи специална награда по случай Деня на детето - модерен таблет.

10-годишният Матей Матеев е успешен състезател по фехтовка. Малчуганът, който е второкласник в основно училище "Свети Свети Кирил и Методий" в Марково е гордостта не само на учебното заведение, но и на неговите треньори в Пловдив. Само преди ден 10-годишната надежда за олимпийски постижения в този вид спорт удари в състезанията батковците си, които са с 3 и 5 години по-големи от него и стана шампион в специален турнир.

Зад гърба си Матей от Марково е записал първо място и златен медал, титла от  Държавно първенство по фехтовка на всички оръжия, първо място в градски турнир по фехтовка в Пловдив.

Матей тренира и плуване, кара и ски. Има второ място на 50 метра бруст на Плувен турнир в Стара Загора, и второ място в дисциплината гигантски слалом в състезание за Купа "Канари" с участие на отбори от цялата страна.

Извън спортовете, в които вече има отличия, Матей тренира и тенис на корт, проявява интерес и към шахмат. Освен отличен спортист Матей е и отличен ученик - най-добрият в класа си.

Опитваме се да насочим енергията му към спорта, а не само към компютърните игри, заявиха родителите на момчето при среща с кмета на община "Родопи" Пламен Спасов.