Пет фиша за висока скорост отнесъл Боскос само за две години

Гръцкият студент, помлял Катя на Герджика, има глоби за 560 лева

Глобите на гръцкия студент Христос Боскос, помлял деветокласничката Катерина Матеева в жестоката катастрофа на "Герджика", са за сумата от 560 лева. От 2012 година до сега 23-годишният грък е залавян пет пъти за превишена скорост. Платил е само за първия си фиш.

В момента Боскос е в Гърция, където щял да остане до 13 юни. Той е напуснал страната с разрешение на наблюдаващ прокурор, като е заявил писмено, че ако потрябва на разследването, ще се върне обратно в Пловдив.

Христос Боскос премина със спортния си Нисан на червен светофар на кръстовището на ул. "Победа" преди моста на Герджика на 19 май. Според очевидци е шофирал с над 100 км в час и първо се е  блъснал в изчакващ за ляв завой Мерцедес. От удара колата му е полетяла към автобусната спирка, където в този момент е била 16-годишната Катерина Матеева. Момичето оцелял с тежки травми и на двата крака. След операции в Университетска болница, ученичката е преместена в частна клиника. Нейните съученици успяха да съберат с два благотворителни концерта около 8-10 000 лева за лечението и рехабилитацията на Катерина.