Два мача на Локо, един на Ботев попаднаха сред десетте най-съмнителни срещи в Европа

Спорт

03-06-2014, 17:56

Снимка:

livesport.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поредният скандал!

Шест български срещи попаднаха сред 10-те най-съмнителни в Европа. Мачовете на нашите тимове попадат в класацията на Федербет.

09.01.2014 ПСВ - Локомотив Пловдив

11.01.2014 Шанхай - Локомотив Пловдив

06.02.2014 Левски - Теплице

08.02.2014 Ботев Пловдив - Дукла

08.02.2014 Левски - Виктория Пилзен

25.05.2014 Левски - Лацио

Европейската федерация на операторите на спортни залагания и казина "Федербет" обяви за съмнителен приятелския мач по случай вековния юбилей на Левски срещу Лацио. Новината съобщи най-големият спортен вестник в Италия "Гадзета дело Спорт". Организацията на букмейкърите изброява редица мачове с участието на италиански отбори, които поставя под съмнение заради големите залози и странните резултати, получили се в тях. Начело в списъка е двубоят от последния кръг в италианската серия "А" между Катаня и Аталанта. Споменават се още двубоите от втората дивизия в Италия Читадела - Емполи от 25 май и Палермо - Кротоне четири дни по-късно, както и много мачове от Лега Про и приятелски срещи. Именно най-известен от приятелските двубои е този между Левски и Лацио, в който гостите поведоха с 0:2 през първото полувреме, а "сините" обърнаха за крайното 3:2 след почивката.

Според "Федербет" средно на година в Италия се уреждат девет официални мача от професионалния футбол. Изброени са всички мачове, които според федерацията са съмнителни през изминалия сезон. В това число не са включени приятелските срещи, сред които попада и сблъсъкът между Левски и Лацио за юбилея на "сините".

Трябва да се отбележи, че макар да бе игран пред над 35 хиляди зрители на националния стадион "Васил Левски", двубоят между Левски и Лацио не бе оповестен като приятелска среща, а беше шоу, в което участваха шестима ветерани на "сините" и юноши на двата клуба. Въпреки това залозите на този мач очевидно са предизвикали съмненията на "Федербет"./ livesport.bg