Двама зам. министри с висока оценка за уникалния бургаски проект "Петлите", искат го в национален мащаб

Двама зам. министри - на културата и социалната политика, дадоха висока оценка за уникалния бургаски проект за социализация на деца от домове в танцова формация "Петлите". Те дори пожелаха той да стане национален и все повече деца да имат възможността да се включат. Ръководителят на танцовата формация - Георги Димитров и зам. министрите на културата и социалната политика - Васил Василев и Лазар Лазаров, презентираха четвъртото поред национално турне "Пеем и танцуваме, за да не плачем". Двамата зам. министри дадоха изключително добри отзиви за бургаския проект, чрез който деца от домове за сираци се интегрират в обществото със средствата на изкуството и танца. На срещата стана ясно, че големият концерт, подкрепен от звездите на българската естрада е отложен за 4 ноември. Турнето обаче продължава с пълна сила, като следващия гастрол на Петлите ще бъде в Русе на 9 юни.

На Сцена 17 в Министерството на културата в София започна втората част на четвъртото национално турне на танцова формация „Петлите" от Бургас. Малките танцьори пътуват за втора поредна година из страната с мюзикъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем", по сценарий и режисура на Симеон Димитров.
Спектакълът е продуциран от ръководителя на състава Георги Димитров, а хореографията е на Петя Стойкова. Турнето е по проект на Фонд „Социална закрила" към МТСП, под патронажа на министъра на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов и Министерството на културата, със съдействието на общините, включени в турнето.