Пиян с БМВ се вряза в магазин в курорта "Слънчев бряг"

Шофьорът е в болница с черепно-мозъчна травма и счупен глезен

Пиян до козирката нахлу с лекия си автомобил "БМВ 320" в магазин, разположен на приземния етаж в района на хотел "Иберо Стар" в курорта "Слънчев бряг". Катастрофата е станала тази сутрин около 8.00 часа, научи burgasutre.bg. БМВ-то е с пловдивска регистрация, управлявано от 27 годишния Х.С. от Самоков. По първоначални данни, немското возило се движело с несъобразена скорост, пияният самоковец изтървал управлението на автомобила, качил се на тротоара и се забил в магазина. При удара баварецът потрошил витрината на търговския обект. От съседните магазини коментираха, че е истинско чудо, че няма други пострадали, защото колата е минала през тротоар. Ако катастрофата пък бе станала малко по-късно, можеше да има и жертви, коментираха от околните обекти.

Водачът на БМВ-то е откаран от екип на „Спешния център” в болница в "Слънчев бряг", а впоследствие е откаран в МБАЛ – Бургас. Констатирано е, че е със счупен глезен и черепно-мозъчна травма, но без опасност за живота.

От Х.С. е взета кръв за химичен анализ за да се установи дали е употребявал освен алкохол, упойващи или наркотични вещества. Мъжът е пътувал сам в колата. Точната стойност на нанесените от пътния инцидент щети са в процес на изясняване. Установяват се и нанесените щети на магазина.