По-слаби резултати от изпита след 7 клас сега, отколкото през 2013

Животът

04-06-2014, 16:24

Автор:

BurgasUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Резултатите от изпитите след 7-ми клас вижте тук

Броят на децата състезаващи се за учебните заведения в града същия като миналата година

На сайта на МОН обявиха резултатите от националното външно оценяване по български език и литература за 7 клас. те могат да бъдат видени на този адрес: http://7klas.mon.bg/

С оценката от него учениците ще кандидатстват за гимназиален етап на обучение. Първият модул от изпита по Български език и литератури и математика показва резултата от Националното външно оценяване, а втори модул дава общия резултат, с който ученика може да кандидатства за избраната от него езикова гимназия или професионално училище.

В Бургас на изпитите се явиха общо 3 755 седмокласници от Бургаска област. Част от тях ще се борят за прием в седем езикови гимназии и шест професионални училища.

Според предварителни данни, обощени от източници на BurgasUtre, резултатите не са особено високи, спрямо тези от миналата година. Все още обаче няма окончателно обощен резултат.

Преобладават четворките и петиците. Броят на децата пък, които тази година се явяват на изпити за външно оценяване е аналогичен на този от миналата година.