23-годишна бивша моделка купи за 2 млн. кафене в центъра на София

Симона Стоянова купила заведението, в което се помещава под наем първият "Старбъкс" у нас - срещу спортната палата в София.

23-годишната девойка, която тръгна от "Ивет фешън", а след това покори световните подиуми, се яви на публичен търг и придоби имота за 1,76 милиона лева, съобщава "Преса".

Кафенето е с площ 358 кв.м, което прави по 2514 евро на квадрат. Според експерти Стоянова е направила добра сделка. През последните години сделките за търговски площи на бул. "Васил Левски" в участъка от ул. "Ген. Гурко" до ул. "Граф Игнатиев" се сключват на цени между 3500 и 6000 евро/кв.м.

Върху имота няма регистрирана ипотека, нито особен залог, което означава, че Стоянова е финансирала покупката с лични средства. Суперуспешната й кариера стартира през 2008 г. , когато спечели конкурса "Топмодел" на "Ивет фешън". След това се изяви по модни дефилета в Ню Йорк, Милано и Париж.

След като я приемат да учи моден дизайн в университета "Марангони" в Лондон, Симона се отказва от подиума. Последната й поява е на страниците на немското издание на сп. "Амика" през 2011. г.

Предишният собственик на помещението срещу Спортната палата е бизнесменът Моско Хаския. Той беше заложил имота в "Креди Агрикол България", но спря да обслужва задълженията си и банката пристъпи към продажбата на обезпечението, припомня изданието.