Очевидец на самоубийството на Валя 2: Последните й думи бяха: "Ще се давя!"

- Хукнах да я спра, но преди да успея да я хвана, тя скочи във водата, разказва потресеният барман

Непосредствен свидетел на изчезването в морето на младото момиче, което скочи в морето от от моста във Варна разказа за драматичния случай. Той е барман в заведение, намиращо се отсреща мястото на инцидента. Първоначалната информация, която бе предоставена от управителката на съседното заведение, бе, че момичето е минало пред подиума на отсрещния бар, слязло е на по-ниското ниво, прекрачило е парапета и е скочило във водата. Впоследствие обаче, прекият очевидец на драмата разясни, че всъщност младата жена се е хвърлила от мостчето, което се явява по-високото ниво на отсрещния бар.
Около 3 - 3,30 часа сутринта той стоял след смяната си заедно с охранителя на заведението, в което работят. То се намира точно срещу неработещия в момента бар, от чийто подиум момичето скочило. Те забелязали в тъмнината забързан женски силует. Момичето минало през дървения подиум пред другото заведение и стигнало до парапета му. Грабнало един пластмасов стол и гневно го метнало във водата. Това направило впечатление на охранителя и бармана и те се развикали. "Много се ядосах и й викнах: "Какво правиш, бе?". Като видях как хвърли стола, хукнах към нея и дори си скъсах маратонката. Тя се обърна и каза: "Ще се давя!"...", разказа пред репортер на Блиц барманът от отсрещното заведение, който пожела името му да остане в анонимност. По думите му, след това момичето скочило, преди да успее да го хване.
"Останах потресен! Според мен беше видимо изнервена. С охранителя започнахме да й викаме да излезе от водата, но тя започна да върви навътре - ту плуваше, ту вървеше, защото там е плитко", обясни бармана. Колегата му казал, че сигурно е пийнала и като се поразхладяла, щяла да излезе. Веднага обаче двамата позвънили на тел.112.
През това време обаче неизвестната към момента скачачка вече се изгубила във вълните. "Беше доста тъмно и много бързо стана всичко, не успях да разгледам добре нито как изглежда, нито с какво беше облечена. Видях само, че скочи с дрехите", разказа още очевидецът. И добави, че силуетът бил на млада, слаба, около 170 см висока жена. Това свидетелства пред БЛИЦ очевидецът и единствен човек, вървял по последните стъпки на изчезналата в морето млада жена.
Издирването й все още е безрезултатно, обясни шефът на "Морска администрация"-Варна, кап. Валентин Енчев. "Катерът, който е издирва се е натъкнал само на една торба с боклук, която няма нищо общо с този случай", обясни той.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен