Представителният ансамбъл на БА ще закрие Фестивала на военните духови оркестри в Казанлък

Концертът е от 20.00 часа в ДК „Арсенал“, вход свободен

С парад-дефиле в центъра на Казанлък започна Фестивалът на военните духови оркестри в Казанлък на 5 юни.

Пред официалните лица – кмета на община Казанлък Галина Стоянова, командира на Сухопътните войски на Българската армия генерал-майор Нейко Ненов, командира на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров и командира на Центъра за подготовка на специалисти-Сливен полк. Христо Стаматов преминаха Военният духов оркестър (ВДО) при 61 Стрямска механизирана бригада-Карлово с диригент капитан Юлиян Атанасов; ВДО при 2-ра Тунджанска механизирана бригада-Стара Загора с диригент капитан Цветомир Василев; ВДО при Център за подготовка на специалисти-Сливен с диригент капитан Калин Гемеджиев;
Представителният военен духов оркестър на Сухопътни войски-Горна баня с диригент майор Анатоли Димитров.

Тази година се навършват 135 години от създаването на първия военен духов оркестър В България, а община Казанлък е домакин на Фестивала, с който се отбелязва годишнината.

От 16.00 часа на площад „Севтополис“ всеки оркестър ще се представи със самостоятелен концерт. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще поздрави военнослужещите и ще връчи Почетни грамоти на оркестрите, участващи във Фестивала. Почетна грамота от кмета на Казанлък ще получи и командира на Сухопътните войски на БА генерал-майор Нейко Ненов.

За казанлъчани и гостите на града предстои и една изключително приятна изненада. От 20.00 часа в ДК „Арсенал“ концерт ще изнесе Представителният оркестър на БА, чиито солисти са Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Гуна Иванова и други известни изпълнители.