Онлайн система ще повишава качеството на туризма по Северното Черноморие

Мисия Каварна

06-06-2014, 09:01

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Система за заявки за хотелско настаняване, трансфери и рент-а-кар има намерение да изработи каварненска фирма, съобщи радио Варна. Уведомление за инвестиционното предложение е постъпило в Община Балчик. Очаква се реализирането на проекта да спомогне за развитие на туризма в общините Балчик, Каварна и Шабла чрез повишаване качеството на предлаганите туристически услуги.

Системата ще осигурява информация и възможност за онлайн резервации и заявки и плащане на различи услуги в туризма, предоставяни от хотели, частни квартири, заведения за хранене и прочие от трите общини, които формират териториалния обхват на Местната инициативна рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик”. Сайтът ще има няколко панела – за потребители, за партньори. С търсачка ще може да се открие хотел или оферта по определени критерии. Ще бъде поместена информация, галерии, цени за хотелите от рибарската общност, включени в системата.

Предвижда се през сайта да може да се генерират договори и фактури. Очаква се инвестицията да бъде финансирана по мярка „Повишаване на конкурентоспособността на рибарската област”, за постигане целите на стратегията на местната инициативна група „Шабла – Каварна – Балчик”.