Дейли Мейл: Британец с кървящ мозък бе върнат в Англия от бургаски медици

Туристът преживял като по чудо полета до родината си

Мъж, атакуван от хулигани бе върнат в родината си Англия с кървящ мозък от български медици, пише "Дейли мейл". Причината - не си носил медицинската застраховка, била оставена в хотелската му стая.
Адам Просър от Суонси, който работи с проблемни деца, прекарвал ваканцията си в Обзор заедно с приятелката си Кайли Харисън. За съжаление пред последната нощ от престоя им у нас, той бил нападнат и пребит брутално от група мъже. Но когато 27-годишният англичанин пристигнал в местната болница с кръв, течаща от ушите, докторите отказали да го прегледат, защото не се били сетили да си вземат европейската медицинска застраховка с тях, за да я покажат.

19-годишната му приятелка Кайли разказва: "Беше последния ден от фантастична ваканция. Изпихме няколко питиета с една двойка, с която се запознахме там. Към 23,30 си казахме довиждане и тръгнахме да се прибираме, защото на следващата сутрин трябваше да си летим за Англия. Преди да успеем да напуснем бара обаче, група мъже наобиколиха Адам и без никаква причина започнаха да го бият. Накрая успяхме да се качим на такси, след като преди това той бе 7 минути в безсъзнание. В местния медицински център имаше дежурни само парамедици и те ни изпратиха до по-голямата болница в Боргор (?!? - може би имат предвид Бургас). Там обаче ни поискаха застраховката и след като се оказа, че не я носим с нас, казаха: "Съжаляваме, не можем да ви лекуваме тогава!"

Така че двойката англичани просто се прибрали в хотела си, а на другия ден отпътували за Острова, където Адам вече бил прегледан. Докторът му казал, че е голям късметлия, че е преживял полета. "Това е безобразие," гневи се Кайли. "България е в ЕС и става въпрос за спешна помощ!" Тя разказва на страницата си във Фейсбук, че до момента на инцидента са си прекарвали фантастично. След случката обаче решила "да не ходи никъде в чужбина до края на живота си".

Както Burgasutre.bg вече съобщи, случаят не бе пропуснат от една от най-авторитетните медии във Великобтитания - ВВС.