Тервел Златев: Любослав Пенев беше нашият първи вариант за нов треньор на Ботев!

Спорт

06-06-2014, 18:43

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

До няколко дни ще бъдат уточнени и най-малките детайли по договора

Потвърждавам информацията, че Любо Пенев е новият старши треньор на Ботев. Това каза днес изпълнителният директор на жълто-черните Тервел Златев минути след старта на първата тренировка на новия сезон.

„Любослав Пенев беше нашият първи вариант за нов треньор на Ботев.”, каза изпълнителният директор. Той допълни, че до самото напускане на Станимир Стоилов и Димитър Димитров преди 2 дни, не са водени преговори с никакви треньори. „Това настъпи веднага след като те подадоха своите оставки”, допълни Златев.

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив изказа благодарности и към самия Пенев, за това, че самият той е изразил желание да работи за жълто-черния клуб.

Златев заяви, че все още не е са водени по-задълбочени разговори с новия треньор на Ботев, относно срока на договора му с клуба. Той каза, че до няколко дни ще бъдат уточнени и най-малките детайли, за да може Пенев да започне своята работа с отбора. „Надявам се договорът на Любослав Пенев с Ботев да бъде в рамките на 1 година”, допълни Златев.

„Нашата концепция и философия е да работим с успели и наложени български треньори, които да извлекат максимума от футболистите на България, които отлично да са запознати с обстановката.”, каза Златев.