Скандално! Сексманиак кара 18-годишни бургазлийки да се събличат пред скайп, представя се за полицай

Спецмагистратите ще трябва да решават вината му по обвинение за рядка форма на сексуално изнудване през интернет

На 27 май Десислав Велков, по-известен като Деси от Пелово, трябваше да се изправи пред състав на Специализирания наказателен съд. Процесът започна, но липсата на „екстрасенса“ вдигна кръвното на магистратите. Оказа се, че отсъствието на Деси от обвиняемата скамейка не се дължи на свръхестествените му заложби – проверката установи, че 39-годишният мъж в момента лежи в следствения арест на Стара Загора, където срещу него се води друго дело за блудство с 18-годишно момиче, а призовкарите го търсили на постоянния му адрес в гр. Искър, Плевенско. Затова делото пред спецсъда беше отложено за 9 юни, когато под конвой Велков ще бъде докаран от Стара Загора, а спецмагистратите ще трябва да решават вината му по обвинение за рядка форма на сексуално изнудване през интернет.

Това беше вторият старт на съдебния процес. На 4 септември 2013 г. специализираният съд „лепна“ на мнимия екстрасенс 6 г. и 6 месеца затвор. През март обаче Апелативният съд върна делото на прокуратурата, защото обвинителният акт бил изготвен от Районната прокуратура в Бургас, а не от спецпрокурор.

От документите по делото става ясно, че събитията се разиграват на 31 май 2011 година. Към 9,20 ч. джиесемът на 20-годишната Гергана от Бургас звъни. На дисплея на апарата й е изписано съобщението, че я търсят от телефон със скрит номер. Прозвучава непознат мъжки глас, който се представя като инспектор от полицията. Човекът обяснява, че в момента разследва канал за наркотици в Гърция. Според него телефонът на момичето бил записан сред номерата на две българки, които били арестувани в Атина за дрога. Гласът е категоричен, че Гергана трябва веднага да даде показания. Но тъй като в момента той не е в страната, защото разплита канала в южната ни съседка, разпитът трябва да се осъществи по... интернет. С нетърпящ възражение глас „инспекторът“ нарежда на уплашеното момиче веднага да намери компютър с видеокамера, за да може да я прегледа за белези от наркотици – и то не само по ръцете й, а по... цялото й тяло! “Той ми повтаряше да не затварям телефона, защото няма цял ден да се занимава само с мен”, казва бургазлийката по-късно пред разследващите случая.

Гергана изпада в абсолютен шок. Напуска работното си място и веднага тръгва към дома си. Тя живее в центъра на Бургас и пътят й минава край сградата на Първо РУП. Когато е пред Районното, треперещото от страх момиче предлага на “полицая”, който всъщност е Деси, да даде показания пред негови колеги, но непознатият не е съгласен - заявява, че случаят е възложен само на него!

Гергана влиза в дома си, но изпада в ужас, когато установява, че в момента интернет връзката е прекъсната. “Трябва веднага да видя отличителните белези при инжектиране на дрога, защото по случая има задържани лица”, нарежда отново мъжкият глас в слушалката. Гергана решава да потърси приятелката си Ирина, за да проведат разпита от нейния компютър вкъщи. Но и там скайп връзката е неуспешна, става ясно от документите към делото.

“Въпросите задавам аз, подчинявай се, ако продължиш да упорстваш и настояваш, ще те арестувам!”, заплашва я непознатият глас.
Двете момичета са на път да полудеят. Почти на бегом те стигат до най-близката компютърна зала. Деси нарежда на Гергана да не прекъсва разговора, а само да включи камерата на компютъра в интернет клуба. Видеовръзката обаче е едностранна - двете приятелки така и не виждат лицето на „служителя“ на МВР.

Според заповедите на мнимото ченге, Ирина, приятелката на Гергана, трябва да изключи своя телефон и да не звъни в полицията. Освен това момичетата трябва да си покажат и личните карти. За да провери за следи от убождания от спринцовки, Деси им разпорежда първо да си покажат ръцете и ушите, което двете безропотно изпълняват.

Другата заповед е да се съблекат, за да види гърдите и половите им органи, защото “наркозависимите често използват именно тези места от човешкото тяло, за да си инжектират дрога”. Двете отказват да се подчинят и мъжкият глас отсича: “Знам къде живеете и ако не се съблечете веднага, до довечера ще ви арестувам!”.

Гергана, плачейки, показва пред видеокамерата гърдите и половите си органи, а приятелката й Ирина в това време я прикрива с връхната си дреха. (По-късно при първото дело в спецсъда момичето казва, че все пак до събличане не се е стигнало.)

Още при появата на девойките в клуба, поведението им впечатлява дежурния оператор – те са неспокойни, суетят се, припряно говорят помежду си, избират по-закътан компютър в полупразното помещение. В момента, когато странностите на момичетата стигат до своя апогей и те започват да се разсъбличат пред окото на камерата, младежът от клуба не издържа и изключва компютъра им. Озадачен, той ги пита какво става. Момичетата уплашено му съобщават, че от другата страна на скайп връзката е ченге, което настоява да се съблекат, за да огледа телата им за следи от наркотици. Служителят ги съветва да сигнализират в полицията за случая.

По пътя телефонният разговор е подновен. „Ченгето“ им разяснява причината за разпита. Когато девойчетата стигат до полицията в Бургас, му казват, че ще дадат телефона на негов колега, за да разговарят. В този момент джиесемът замлъква.

Мнимият служител на полицията се оказва 39-годишният Десислав Велков, представящ се в десетките сайтове за запознанства и за предлагане на работа като „феномен” и „лечител”.

Само за последните 3 години Велков се е подвизавал в Свищов, Шумен, Стара Загора, Благоевград, Габрово, Кърджали, Слънчев бряг, Бургас... Деси е осъждан за блудство, принуда и измами. Има около 18 дела.

Заради случката с двете бургазлийки, униформените хлопват белезниците на Деси на 28 януари 2012 г. в Благоевград, съобщава Блиц. За да го прилъжат да се хване на въдицата им, криминалистите пускат в действие неговата схема. - Младо момиче му се обажда по телефона, оплаква се, че е болна и иска да я прегледа. Деси клъвва и така униформените тръгват по следите му.