Откраднаха мощите на Св. Никола и Св. Стефан от църквата в Черноморец

Реликвите са били поставени в малки ковчежета в храма

Брутални крадци разбиха храма в град Черноморец и посегнаха на мощите на двама светци. Те са отмъкнали светите мощи на Св. Никола и Св. Стефан, които се съхраняваха в местната църква „Св. Никола”. Безценните за християните реликви са се съхранявали в миниатюрни ковчежета, каза ха служители от божия храм.

Сигналът за кражбата е подаден в полицията от отец Стилиан, който служи в църквата в Черноморец. Той заварил вратата на храма непокътната, но решетките на прозореца са били разбити. Свещеникът веднага разбрал, че става въпрос за кражба. Първо проверил мощите и се оказало, че ги няма.
Крадците са проникнали в църквата за времето от 23.30 ч. на 07.06.т.г. до 07.30 ч. на 08.06.т.г. От полицията съобщиха, че кражбата е извършена чрез изкривяване на метални пръчки, представляващи решетка и е проникнато през отворен прозорец в църковния храм, разположен на ул. «Морска» № 12 в Черноморец. Освен мощите обирджиите са отмъкнали и сумата от 70 лв от дарения на миряни. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Созопол.