Шефът на ДПС - Варна стана директор на ДАИ в конфликт на интереси

Мисия Варна

11-06-2014, 07:33

Снимка:

в. "Труд"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Aктивист от ДПС в борда на Пристанище Варна

ДПС взе и ДАИ във Варна

Закъснялото приключване се дължи на запор на сметките на фирмата на Ведат Сакаллъ

Председателят на ДПС във Варна Ведат Сакаллъ е станал шеф на регионалната дирекция на ИА "Автомобилна администрация", докато е в конфликт на интереси. Встъпването му в длъжност става в края на май, докато той все още е съдружник във фирмата си "НУВЕ" ООД. Сакаллъ е управител и съдружник с равни дялове, заедно със съпругата си Нуртен. Дружеството се занимава със строителство и дърводобив.

Оказва се, че Сакаллъ, който е и член на борда на директорите на Пристанище Варна, сяда в шефския стол на варненското ДАИ, без да отговаря на изискванията за държавен служител. Към 5 юни той все още е съдружник във фирмата си, показа справка в Търговския регистър. Остава загадка как общинският председател на ДПС е подписал изискуемата декларация за липса на конфликт на интереси и дали не е попълнил документ с невярно съдържание.

По-късно съдружието във фирма "НУВЕ" ООД вече е прекратено. Закъснялото приключване се дължи на запор на сметките на фирмата от "ЕКО ЛИМИТС" ЕООД в размер на 135 492,69 лева. Запориран е бил точно дялът на Ведат Сакаллъ, показва още регистърът, преди датата на заличаване на обстоятелството, която е 6 юни 2014 г. Подобен запор не позволява продажба или прехвърляне на дяловете, което е попречило на Сакаллъ да се отърве от собствеността си навреме.