Отговорникът на ЕК за България Марек Теплански поздрави Бургас за остров „Света Анастасия“


Марек Теплански, представител на Генерална дирекция "Регионална политика" в Европейската комисия и началник на звеното, отговарящо за България, отправи поздравления към кмета Димитър Николов за успешното реализиране на проекта за реставрация на остров "Света Анастасия".
Това стана вчера, след като представителят на ЕК посети и разгледа възстановения с европейски средства обект заедно с министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Проектът за реставрацията на остров "Света Анастасия" се реализира по Оперативна програма "Регионално развитие". От месец доскорошното запустяло късче земя се радва на огромен интерес и е посетено от вече 5000 души.
Марек Теплански написа собственоръчно в островната книга пожеланията си за много успехи с реализирания проект.
"Отлично изпълнен с много любов проект по ОПРР. Браво!" - това написа в книгата министър Десислава Терзиева.
Кметът Димитър Николов запозна представителя на ЕК и министъра с резултатите от реставрационните дейности, с историческите факти за острова, както и със създадената организация за посещаването му. Той благодари на Марек Теплански за поздравленията и за дадената на Община Бургас възможност да възстанови с европейски средства тази уникална за България туристическа атракция.