Таксиджия измами две бабички в София - завлече ги със 7 000 лева

Измамникът е пуснат под гаранция в размер на 1 000 лева

Таксиметров шофьор бил спипан след няколко телефонни измами на възрастни хора в столицата. 47-годишният "бакшиш" е бил задържан след поредното престъпление, съобщиха от Столичната полиция. Разследването започнало на 27 май, когато в Първо РУП била подадена жалба от 82-годишна столичанка, станала жертва на измамната схема за болен близък и спешна нужда от пари за лечение. Разтревожената майка, без да се замисли, предала 160 евро, 120 щатски долара и 1 500 лева на непознат мъж, дошъл на адреса й с такси.

Същия ден помощ в полицията потърсила и 80-годишна жена, която по същата схема била измамена с 5000 лв. По двата случая били образувани досъдебни производства, а в хода на разследването криминалистите влезли в дирите на таксиметровия шофьор Н.Ю. от София, който вече е бил регистриран за подобни престъпления.

Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на Н.Ю. Съдът го е пуснал от ареста с мярка "парична гаранция" в размер на 1000 лева. Работа в полицията по установяване на съпричастността на Н.Ю. и към други подобни престъпления продължава.