Изплуват сензационни подробности за красавицата Валя от Бургас! Вижте шокиращото поведение на гаджето й Валентин преди смъртта й!

Защо се скри брат й, кой е загадъчният мъж от Пловдив...

 Смъртта на красавицата Валя от Бургас потресе цяла България. Мъртвото й тяло изплува преди десетина дни от ледените води на Черно море, но загадките по случая останаха.

Група приятели на загиналата медицинска сестра изпратиха писмо до ПИК, в което описват покъртителни детайли около последните дни на Валя.
Приятелите й се надяват нашата медия да повдигне завесата, която е обгърнала случая и да покаже истината такава каквато е.
Ето и хронологията на събитията преди смъртта на красавицата (публикуваме писмото без редакторска намеса):
Неделя, 13.04.2014г.
Валя е трябвало да отиде на гости на леля си Иванка, но това се отлага, тъй като приятел на Валентин от Пловдив им е дошъл на гости и те са с него. Само за сведение - същият този приятел не обели и думичка през цялото време, докато Валя се издирваше, не сподели нито една нейна снимка, не писа нито дума в подкрепа на Валя, семейството й или на Валентин. В разговора с леля си, Валя казва, че в момента (в неделя) са на разходка с Валентин и на следващия ден ще се видят с нея да пият кафе.
Понеделник, 14.04.2014г.
Ден с големи въпросителни, ден, за който никой нищо не казва - къде е била Валя, къде е бил Валентин, ходили ли са на работа, не са ли, къде е отишъл въпросният приятел от Пловдив, който вчера дойде на гости? Очевидно Валя не е пила кафе с леля си Иванка, иначе разговорът от вчера нямаше да е последният между тях. Защо поне не са се чули? Никой не казва.
Вторник, 15.04.2014г.
Денят на изчезването на Валя.
Сутринта тя изпраща смс на д-р Илиев, в който му казва, че я боли коремът и няма да отиде на работа, но ако следобяд е ок, ще бъде на линия. Явно не е станала ок, защото така и не отишла на работа. Защо този смс не е проверен от МВР и защо не са попитали доктора за него? Не се знае.
Според лъжливите данни, които Полицията съвсем УМИШЛЕНО разпространява през цялото време, Валя е слязла в Морската градина към 23,30ч. Да, ама не! Към 23,30 баща й я вижда в стаята й, по нощница, пушейки цигара. Казва му, че ще си ляга. Около час след това се облича, поръчва си такси, но не пред дома й, а в средата на квартала, излиза и потегля към центъра на Бургас. В таксито се държи нормално, седнала е отпред (абсолютно противоречащо на информацията, че Валя е в тежка депресия!
Човек, изпаднал в тежка депресия и тръгнал по последния в живота си път, не седи отпред, не се усмихва и не се шегува с шофьора! Би седнал отзад, би плакал или поне би бил мълчалив в тъмнината и тишината!), говорила си е с шофьора, и което е най- важното - КАЗАЛА Е, ЧЕ ОТИВА НА КУПОН С ПРИЯТЕЛИ!!! Около 01.00ч слиза на входа на Морската Градина, плаща, взима телефона на шофьора, за да му се обади да я прибере НА ВРЪЩАНЕ, тръгва по алеята (откъдето след това може да е тръгнала в която и да било посока) и изчезва в нощта!
Сряда, 16.04.2014г.
Докторът чака до към обяд, след което звъни на Валентин (?!?), за да го пита защо Валя я няма на работа. Тук не се знае какво следва, но според "неофициални източници от МВР", Валентин подава сигнал в Полицията,че Валя е изчезнала. В ролята си на какъв Валентин подава сигнала? Защо баща й не го е направил?!
Историята мълчи, но така, както не се знаеше коя е изчезналата жена, така изведнъж гръмна новината, че баща й е подписал декларация, която забранява да се изнасят каквито и да било данни за Валя, в това число даже името й и снимките й. Може би по тази причина сигналът, подаден за изчезването на жена ЛИПСВА в сводката на МВР! Може би пак по тази причина, месец по- късно, сигналът за намерен труп пак ЛИПСВА в сводката на МВР?! И ако до тук нещата бяха странни, то от тук нататък започна големият ЦИРК!
В главните роли - Валентин и фамилия, в поддържащите роли - знайни и незнайни "приятели" на Валентин, второстепенната роля беше отредена на медиите, а зад кулисите стоеше.... полицията! Да, точно така! И, моля, ако някой може да ме опровергае, нека го направи, но имам един въпрос - нима всичките тези мастити адвокати, защитавайки малки, големи и още по- големи личности от ъндърграунда и не само, не знаеха през всичките години на прехода, че такова нещо като "декларация, забраняваща на МВР да изнася информация в общественото пространство" съществува, та ги разнасяха до девето коляно и вееха кирливите им ризи на воля, но пък един простоват, селски човечец го знае, и "принуди" полицията да мълчи?!
Но да продължим по същество с цирка: МВР отцепи целия район в Морската градина! Пиле не можеше да прехвръкне, докато те "претърсваха"! Претърсваха за какво?! Ако тя е скочила от моста, какво търсят те в Морската?! Наложиха пълно затъмнение над случая, но пък Валентин, пренебрегвайки тотално забрани и желания на бащата на Валя, изнесе де що имаше информация и снимки за нея в интернет!
И оттам като заваляха едни статии (ама не цяла неделя, а цял месец, че и до ден днешен!), преливащи от противоречива информация (за което не можем да виним медиите - без информация, толкова!). Уж всичко беше от "сигурни, но неофициални източници в МВР", хем едно с едно не се връзваше! Ту "категорично" заявяваха, че Валя не е засечена никъде на камерите в Морската, тук пък беше засечена, че минава по моста, после се виждало как влиза спокойно във водата, накрая пък вече се виждала как 2 часа се разхожда по моста и си свети с телефона! Като казахме телефон - този прословут телефон изникваше като феникс от пепелта поне 5 пъти!
Първо звънеше, после спря, после го нямаше, после уж бил стоял два дни на мостика, но никой не го взел, после се появи в дома на рибар (неизвестен и най- вероятно несъществуващ!!!), към края на драмата взе, че цъфна на мостика, прилежно "подреден" до цигарите и запалката на Валя, а най- накрая пък бил намерен от момчето, открило трупа! Дрехите на Валя уж бяха намерени на мостика, уж се виждаше как си съблича якето и си събува обувките, оставяйки ги на моста, преди да скочи, а накрая се оказа, че месец по- късно, ботушите (забележете!) си плуват кротичко около нея?!? Тялото на Катя от Варна изплува чисто голо, защото "теченията и блъскането в скалите свалили дрехите от тялото й", а Валя за 33 дни си беше напълно облечена, че и с ботушки до нея?!
Целият случай преливаше от пусто в празно, или иначе казано - от лъгане и мазане, към мазане и лъгане, но версията самоубийство се ЛАНСИРАШЕ нон стоп! Умишлено се пускаха МУХИ - днес, че Валя е научила, че е бездетна (безумна и смешна "диагноза", кой я измисли?!) и за това се самоубила, утре, че е била вманиачена по тялото си и заради килограми си е сложила край на живота, вдругиден беше луда, с психични отклонения, с безброй "случаи" на самоубийци в рода (една от които - нейната баба по баща, която се оказа жива и здрава и дори присъстваше на погребението на Валя!), после пък бяха китайски триади, после отвлечена за проститутка, после секта, а накрая се опитаха да пробутат лъжата, че е взела наркотици, и за финал, уж била нещастно влюбена в зъболекаря!
Само че една страдаща и нещастно влюбена жена не ходи на сватбата на "любимия" си с друга жена, и не се снима с красива усмивка със "съперницата" си! А през цялото това време, главното действащо лице Валентин не излизаше от фейсбук, цъкайки снимка след снимка, не обелвайки думичка, не казвайки нищо на никого, а ако евентуално някой питаше по- настоятелно, получаваше от Валентин грубости, обиди, дори заплахи, и не на последно място лъжи! Като тези, че Валентин абсолютно нищо не знае, ама нищичко! Нищо повече от това, което хората знаели, а всъщност това далеч не е така! Валентин има информация от първия миг!
И ако отново се опита да излъже, че е чиста сълзица, примерен полицай, сломен от мъка, търсейки любимата си, и нямащ нищо общо с личности със съмнителна репутация, то тогава попитайте го, моля, ОТКЪДЕ ТОЙ НАУЧИ ИМЕТО НА ТАКСИМЕТРОВАТА КОМПАНИЯ?! ЗАЩО ОТИДЕ С ЕДНА СЮРИЯ МУТРИ ТАМ, ЗА ДА ЗАПЛАШИ И ИЗКАРА АКЪЛА НА ДИСПЕЧЕРКАТА, ЗА ДА МУ КАЖЕ ИМЕТО НА ШОФЬОРА И КЪДЕ СЕ НАМИРА ТОЙ В МОМЕНТА?! ЗАЩО СЛЕД ТОВА ОТИДЕ И НАЛЕТЯ НА ШОФЬОРА НАСРЕД БУРГАС, НО МУ БЕШЕ ЗВЪННАТО ПО ТЕЛЕФОНА И СЛЕД КАТО НЯКОЙ ПОРЯДЪЧНО ГО СКАСТРИ, ВАЛЕНТИН ПОДВИ ОПАШКА И МИНА В ПОЗА "ПЕРДЕ"?!
Защо всички, които имат глави на раменете си и започнаха да задават неудобни за Валентин въпроси, бяха заплашвани в интернет, като се използваха думи като ДАНС, съд, присъди, и дори лична саморазправа?!?! Самият Валентин също заплашва! Лично! Естествено, имаме го документирано! Защо организира първата "акция" за издирването на Валя на съвсем друго място от това, на което тя уж е скочила, но самият той НЕ присъстваше?!
Втората "акция" беше пак в друга посока, и естествено със същия "успех"! Защо през цялото време призоваваше Валя да "се върне", "да е силна там, където е", "да знае, че му липсва" и т.н. и т.н. Защо след като колегите му от МВР заявиха, че има намерени дрехи, той каза, че няма такова нещо?! Те - има записи, той - няма записи! Те - има я на камерите как скача, той - няма я на камерите как скача! Защо, защо, защо... въпроси без отговори! Майката - Пенка Иванова, очевидно уплашена, молеше главният секретар да дойде! Защо? Дали защото не се страхуваше от някого на местно ниво? Дали защото не беше заплашена? Няма как да разберем, а и г-н Лазаров не намери за нужно да отиде. Какво тук значи някаква си майка....
Така изминаха 33 дни, в които тоталната дезинформация заля обществото, хората виждаха, че пред очите им се играе театър, но какво да направят, как се опонира на тези, в чиито ръце е и ножът, и хлябът?! Но да говорим с факти - 33 дни ни беше УМИШЛЕНО втълпявано от "специалисти", че морето е много студено (сякаш сме на полюсите!) и трупът на Валя можел да "се консервира" за дълго време, дори години, или да изплува чак лятото, когато водата достигне 20 градуса, защото до тогава дори няма да се подуе, тъй като за това трябвало висока температура (сякаш 14 градуса е лед на кубчета!), че можело да изплува чак в Турция, и т.н. и т.н. приказки под шипковия храст! Но след 33 дни трупът удобно изскочи на място, нямащо нищо общо с Турция, но много близко до мястото на предполагаемото скачане, и за съжаление място, където никой не си направи труда да претърси!
Хората питаха - защо Валентин търси само на Северния плаж?! Защо не и в друга посока?! Страх го е да не намери нещо, което не трябва ли?! Защо не пуснаха катери? Защо още на първия ден, след сигнала, не пуснаха водолази? Защо не опитаха с термокамери? Защо, защо, защо...
18.05.2014г.
Та, както казахме, тялото изплува. И какво се случи? Същите тези, които ни хвърляха прах в очите цели 33 дни, че тялото не може дори да се подуе, за да изплува в тази студена вода, сега излязоха, и разбивайки на пух и прах цялата си собствена теория за горното, заявиха, че тялото е "силно разложено", "в напреднал стадий на разложение", "неразпознаваемо" и т.н.! Моля, направете независимо запитване към чуждестранна лаборатория по криминология и криминалистика, и научете за колко време в такава температура, в солена вода, това тяло би се разложило до неузнаваемост, че и да е "обезобразено"! "Според първоначалния оглед не става дума за насилствена смърт, няма следи от насилие по тялото" (цитат от МВР). Питаме - как при силно разложен труп прецениха от пръв поглед, че не става дума за насилствена смърт?! Как биха установили задушаване например? Или отравяне? Или прободна рана с тънко острие? Или спукан черен дроб (от евентуален побой!)??? Или мозъчен оток?
И поне още десет варианта, които са невъзможни за установяване при "първоначален оглед"! Но да насочим вниманието си към самото откриване на трупа. Намери го едно (лъжа!!!!) момче (неизвестно), което беше разпитвано още там, на място, без още да е пристигнала следствената група (полицаят, охраняващ мястото дава указания на пазача да не допуска никой, освен следствената група!)!!!! Всъщото време, полицаят, слизащ от патрулния автомобил, задава въпрос на момчето: "Кой беше с тебе?", момчето му отговаря: "Аз И ОЩЕ ЕДНО МОМЧЕ!"!!! И какво му казва полицаят??? "Нищо, няма да казваш!" За справка - ФЛАГМАН ПРИТЕЖАВА ЗАПИСА!!! Ние също!!! Какво последва?! БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ! Лично се появи комисар Милен Димитров! Отцепиха целия район! Не допуснаха никой до мястото!
Само за сравнение, нищо подобно не се случи при намирането на трупа на удавената Катя от Варна, репортерите дори бяха допуснати да снимат трупа от една ръка разстояние! Като казахме Катя, да направим едно просто сравнение - при вълнение от 3-4 бала, Катя изплува за 4 дни на същото място! При спокойно море, на Валя й трябваха 33 дни, за да изплува на километър разстояние, така заклещена в тетраподите, че едва я извадиха?!?? Нима?! Какво се случи после? За разпознаване беше извикан.... Валентин!??!? Защо Валентин?! Откъде- накъде и в ролята на какъв?!
Близките НЕ бяха допуснати същата вечер, а беше изчакано до следващия ден, но за сметка на това Валентин беше извикан за разпознаване още същата вечер, дори изчаквайки го да се върне в града, тъй като бил извън него?!?!? И какво се установи от разпознаването на татуировка "във формата на пеперуда" (нищо подобно!) и пиърсинг на горната устна (при положение, че лицето било изядено от морски обитатели!)?! Че категорично и без съмнение това е Валя ли?! Няколко снимки на дрехи, Валентин каза "Това са дрехите, с които Валя е напуснала дома си, това е Валя!" (при положение, че той няма идея тя с какви дрехи е напуснала дома си, защото те не са се виждали поне 48 часа преди изчезването й, според неговите думи!), и готово - разпознаването приключи.
Защо никой не каза на тези хора (сем. Иванови), че има право да изискат втора, независима тройна, петорна и т.н. аутопсия и експертизи?! Защо им подхвърлиха само жалката МУХА за второ ДНК?! За какво им е? Проблемът не е дали това е Валя, проблемът е КАКВА е причината за смъртта?! Относно Валентин - защо човек, който твърди, че с любимата си плануват сватба (за която се оказа, че никой техен близък не знае, а напротив, оказва се, че те дори НЕ живеят заедно, както Валентин УМИШЛЕНО заблуждава обществото от първия ден!), не знае, че тя не е ходила два дни на работа и е болна (според доктора), ние не можем да ви отговорим, вие сами си отговорете.
Защо същият този човек не спря да се сприятелява с жени във фейсбук, да харесва снимките им, изглеждащи като снимки на поразсъблечени фолкпевици, да се присъединява към групи, в които има снимки на разголени девойки и вицове, за забавление, докато играе ролята на много страдащ влюбен, също няма да отговорим.
Факт е обаче, че през цялото това време на цирк и пошлост сестрата на Валентин отиде, поослуша се в къщата на Валя, явно се успокои, и после си хвана пътя, а Валентин висеше във фейбук и се радваше на съчувствието на фенките си. Това ли е страдащ човек?! Няма обяснение, няма оправдание! Не е първият, който е загубил близък!
Ние досега такъв страдащ за любимата си човек не сме виждали, за вас не знаем! На фона на тази пародия, НИТО ЕДНА приятелка на Валя не посмя да излезе с лицето и името си, за да каже каквото и да било за Валя - добро, лошо, нищичко! Защо?! Страх?! От кого?! От лошото пиянство на Валентин?! От приятелите му с дебели вратове?! В допълнение към цялостната картина, братът на Валя - Константин, не се появи никога и никъде, не каза нито дума за сестричката си, не го видяхме на плажа да я търси, нищо.... сякаш не съществува! Едва на погребението се показа на дневна светлина, сякаш излязъл от нищото.
И за да е пълна пародията, майката и сестрата на Валентин се нахвърляха яростно върху всеки, дръзнал да зададе какъвто и да било въпрос за Валя, наричайки го злобар, клюкар, и пъдейки го, че не му трябвало нищо да знае - само да споделя снимките и да мълчи! Вместо както всички нормални хора, които имат изчезнали близки, да бяха излязли да кажат - Валя е висока еди колко си см, за последно се предполага, че е била облечена с еди какво си.... те ни баламосваха с лъскави снимки и шикозни тоалети, като на всички ни беше ясно, че Валя надали е тръгнала с тези рокли посред нощ към Морската градина.
И така, времето си минаваше, кашата беше пълна, хората шушукаха, но не смееха да се обаждат много- много, и нормално, след всичките тези заплахи и нападки! Валя изчезна, нямаше я 33 дни, после я прибраха набързо, скрита- покрита, без никой да я види, дори родители, роднини, близки, приятели... но пък Валентин нали я разпозна?! Е, това беше по- важно (за някого)!
Всичко си дойде по местата, трупът замина към гробището в Лозово в затворен ковчег, а някои хора обърсаха потта от челата си! Кои? Оставяме на вас да разкриете! Ние ви дадохме всичките тези жокери, за да ви помагат по пътя към истината! Защото Валя го заслужава! Само така тя ще почива в мир!
И накрая ще завършим така: Почивай в мир, Вале! Не сме те забравили!!!

 

източник: Агенция ПИК